Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fördel Hirscher i guldkampen – leder med nästan en halv sekund

Från 2017
Uppdaterad 19.02.2017 12:26.
Marcel Hirscher tar en port i VM
Bildtext Marcel Hirscher är nära sitt andra VM-guld i slalom.
Bild: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Mycket talar för att Marcel Hirscher kommer att ta sitt andra VM-guld i slalom. Hirscher leder slalomtävlingen i VM med 43 hundradelar före landsmannen Marco Schwarz efter det första åket.

Herrarnas slalom i VM har på förhand målats upp som en kamp mellan österrikaren Marcel Hirscher och norrmannen Henrik Kristoffersen. Hirscher har vunnit två slalomtävlingar i världscupen den här säsongen medan Kristoffersen stått högst upp på prispallen vid fem tillfällen.

Efter det första åket har Hirscher kopplat greppet om guldet medan Kristoffersen får kämpa ordentligt för att ta sig upp på prispallen. Hirscher gjorde ett stabilt åk och har en ledning på 43 hundradelar före Marco Schwarz.

Kristoffersen fick inte åkningen att stämma speciellt bra och trots en bra avslutning ligger han bara på sjätte plats. Avståndet upp till ledande Hirscher är 65 hundradelar.

I VM i Beaver Creek för två år sedan ledde Hirscher efter det första åket men i det andra körde han ur och guldet gick istället till Jean Baptiste Grange.

Det andra åket börjar klockan 14.

Resultat:

1. Marcel Hirscher AUT 46,43
2. Marco Schwarz AUT +0,43
3. Michael Matt AUT +0,48
4. Dave Ryding GBR +0,53
5. Mattias Hargin SWE +0,57
6. Henrik Kristoffersen NOR +0,65
-------------------
43. Joonas Räsänen FIN +2,89
Juho Handolin FIN DNF

Diskussion om artikeln