Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Solen sken över Hirscher – gjorde om Tombas bedrift

Från 2017
Uppdaterad 19.02.2017 15:22.
Marcel Hirscher tar en port i VM
Bildtext Marcel Hirscher blev dubbel guldmedaljör i VM.
Bild: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Det blev som väntat Marcel Hirscher som knep VM-guldet i herrarnas slalom. Österrikaren blev nu den första åkaren sedan 1996 att ta guld i både storslalom och slalom.

Marcel Hirscher hade redan tidigare den här veckan vunnit guld i storslalom och då han nu förberedde sig för sitt andra åk i slalom hade han chansen att ta sitt andra guld i St. Moritz.

Hirscher ledde tävlingen efter det första åket och visst var det han som fick jubla mest. Hirscher vann till slut med 68 hundradelar före landsmannen Manuel Feller.

– Det här är helt perfekt. Det var bra förhållanden, solen skiner och banan var riktigt bra. Tack till alla som var här idag, sa Hirscher i sin segerintervju.

Marcel Hirscher blev nu den första åkaren på 21 år att ta guld i både storslalom och slalom i ett VM. Senast det hände var i VM i Sierra Nevada och då var det Alberto Tomba som vann två guld.

Joonas Räsänen fick göra två åk i tävlingen och slutade på 31:a plats. Det här var Finlands bästa insats i detta VM. Räsänen förlorade med fem sekunder till segraren Hirscher.

Juho Handolin körde ur i det första åket.

Resultat:

1. Marcel Hirscher AUT 1.34,75
2. Manuel Feller AUT +0,68
3. Felix Neureuther GER +0,93
4. Henrik Kristoffersen NOR +1,04
5. Alexander Khorosjilov RUS +1,05
6. André Myhrer SWE +1,10
-------------------
31. Joonas Räsänen FIN +4,99
Juho Handolin FIN DNF

Diskussion om artikeln