Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Magplask för VPS i cupen – två viktiga spelare utgick

Från 2017
Uppdaterad 19.02.2017 18:56.
Andre Clennon.
Bildtext Anfallaren Andre Clennon tvingades utgå i den första halvleken.
Bild: All Over Press

Cupmötet med MuSa blev en riktig mardröm för VPS. Två nyckelspelare utgick skadade – och till råga på allt blev det en chockförlust mot division 2-laget.

Inget gick VPS väg i dagens hemmamatch mot MuSa i cupen.

Först och främst: Det blev en snudd på pinsam förlust mot division 2-laget. Inhopparen Sami Rantala utnyttjade yrsel i hemmaförsvaret och satte matchens enda mål bakom Samu Volotinen.

Både före och efter fullträffen hade VPS chanser för att göra mål, men krutet var blött.

– Det var en bottennotering av många anledningar. Vi är besvikna över hur spelet såg ut, säger tränaren Petri Vuorinen till klubbens hemsida.

Första förlusten

Det som kan oroa Vuorinen ytterligare är att två av hans nyckelspelare tvingades utgå mot MuSa. Mittfältaren Juho Lähde utgick redan efter tio minuter och en kvart senare var det viktige anfallaren Andre Clennons tur att kasta in handduken.

Enligt VPS Twitterkonto kom Lähdes skada inte vid någon situation som skedde under matchens gång. Han har dessutom haft känningar från tidigare. För Clennon var det en rejäl kollision där jamaicanen fick en smäll mot ena knät.

Dagens förlust var VPS första för säsongen. I cupspelet har VPS slagit FC Jazz, SJK/Akatemia och Jaro hittills. Efter dagens resultat ligger SJK, Jaro och VPS på samma poäng i cupgruppen.

– Alla måste se sig i spegeln efter det här. Vi gjorde det svårare för oss själva i cupen, säger Vuorinen.

Den 1 mars spelar VPS sin sista match i gruppspelet mot SJK. Den drabbningen spelas i Seinäjoki. Jaro möter FC Jazz hemma i Jakobstad den 4 mars.