Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Sastamala i chock efter dödsolycka med mopedbil - "omöjligt att förstå"

Från 2017
Uppdaterad 20.02.2017 11:35.
Gravljus utanför Tyrvis kyrka i Sastamala där det ordnats minnesgudstjänst för två omkomna 17-åringar.
Bildtext Människor tände ljus utanför Tyrvis kyrka i Sastamala på söndagen.
Bild: LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Ungdomar i Sastamala erbjuds krishjälp efter den misstänkt avsiktliga dödsolyckan där två 17-åringar omkom. Dödsolyckan har chockerat samhället.

På söndagskvällen ordnades i Tyrvis kyrka en sorgegudstjänst till minnet av de två omkomna. Också ungdomsgården höll på söndagen öppet, med såväl ungdomsarbetare som krisarbetare på plats.

De 15-20 unga som under kvällen kom var mycket chockerade och hade svårt att förstå vad som hänt, sade chefen för ungdomsarbetet i Sastamala, Kirsti Köykkä, som själv var på plats.

- När den första rapporten om de ungas död kom var det omöjligt att förstå. När det sedan kom information om att krocken kan ha varit avsiktlig var chocken ännu större, säger Köykkä till Yle Tampere.

Ungdomsgården håller den här veckan öppet från måndag till lördag. Krisarbetarna finns på plats åtminstone i början av veckan. Målet är att ungdomarna så snabbt som möjligt ska kunna återgå till vardagen - det är det bästa sättet att gå vidare, säger Köykkä.

Tyst minut och krishjälp på offrens skola

Krishjälp erbjuds också i den yrkesskola där de två omkomna studerade. På måndagen kommer krisarbetarna att finnas tillgänglig på de olika avdelningarna för att prata med de studerande i skolan. Under dagen hålls också en tyst minut.

- De som vill får föra ett ljus till flaggan som är på halvstång. Så har vi också tidigare gjort, säger rektorn för Sastamalas yrkesskola Anna-Leena Kivipuro till Yle Tampere.

De två 17-åringarna omkom i en frontalkrock mellan den mopedbil de själva färdades i och en skåpbil nära gränsen mot Nokia på lördag kväll. Skåpbilsföraren, en 35-årig man från Nokia, misstänks ha krockat med ungdomarna avsiktligt.

Diskussion om artikeln