Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelona utbuat av hemmapubliken – "Det är ingen vits att bua åt egna spelare"

Från 2017
Urheilujuttuja: Leganes piinasi Barcelonaa, Messi ratkaisi - Spela upp på Arenan

FC Barcelona besegrade med nöd och näppe Leganes med 2-1 i La Liga. När Leganes utjämnade till 1-1 genom Unai López buade åskådarna åt Barcelona.

Barcelonas fixstjärna (en av dem) Lionel Messi förde upp hemmalaget i ledning i den fjärde spelminuten efter en perfekt passning av Luis Suarez. Då var allt frid och fröjd. Men när ytterligare mål lyste med sin frånvaro blev frustrationen större och när Unai López utjämnade i den 71:a minuten buade hemmafansen. Det kunde inte Barcas chefstränare Luis Enrique acceptera, trots att motståndarna var ett bottenlag i ligan som inte vunnit en match sedan november.

– Det är ingen vits att bua åt egna spelare. Tvärtom ska fansen heja, det hjälper laget, säger Enrique enligt WorldSoccerTalk.

De största buropen riktades mot Barcelonas kritiserade mittfältare Andre Gomes, som buades ut när byttes bort från planen tio minuter innan slutet.

– Sådan support som vi fick av de flesta under hela matchen och framför allt i slutet av matchen stärker oss. Men det irriterar mig hur Andre behandlas, säger Enrique.

Enligt Barcelonalotsen är det ändå okej med kritik.

– Jag är lagets tränare och godkänner kritik. Efter matchen i Paris (Champions League-matchen mot PSG som slutade 4-0 till fransmännen) är det logiskt att jag kritiseras. Men spelarna som kämpar på planen måste få arbetsro. Buandet hjälper inte laget det minsta.

Till slut fick fansen vad de ville ha – åtminstone delvis – när Lionel Messi punkterade matchen till 2-1 på en tvivelaktigt dömd straff i den 90:e minuten.

Diskussion om artikeln