Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit-kaptenen Regin: "Vi har ett lag som kan slå CSKA"

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Jokerit-kaptenen Peter Regin leder sitt lag i Gagarin Cup.
Bildtext Jokerit-kaptenen Peter Regin leder sitt lag i Gagarin Cup.
Bild: Toni Hekkala / All Over Press

Ikväll inleder Jokerit jakten på Gagarin Cup i Moskva och motståndet är tuffast möjligt. Helsingforslaget ställs i den första KHL-slutspelsomgången mot grundseriettan och fjolårsfinalisten CSKA.

Lagkaptenen Peter Regin litar på att Jokerit har en skräll i sig, även om skillnaden mellan lagen mätt i grundseriepoäng är hisnande 34 stycken och CSKA vann nästan dubbelt fler matcher än Jokerit under grundserien.

– Vi har just nu ett lag som kan slå CSKA och det vill vi bevisa. Vi har under säsongen visat att vi spelar som bäst när pressen är som störst. Det är vår målsättning också nu i slutspelet, säger forwarden Peter Regin på klubbens webbplats.

Jukka Jalonen har som SKA-tränare varit med om att besegra CSKA i fyra raka matcher i den första slutspelsomgången våren 2014. Denna gång förväntar sig den forne lejonlotsen ändå lite jämnare kamp.

– Jag vågar inte lova en 4-0 seger men vi skall nog vrida loss fyra vinster, säger Jalonen inför matchserien.

Jokerit inleder slutspelsserien mot CSKA på bortaplan ikväll klockan 18.30.

Lagen har mötts två gånger i grundserien 2016-2017. I Helsingfors i september vann Jokerit med 3-2 efter straffar och även i oktober i Moskva var Jokerit bättre med siffrorna 6-3.

Under Jokerits första KHL-säsong 2014-2015 tog det roliga slut i slutspelet för Jokerits del just mot CSKA, den gången med 1-4 i matcher.

KHL-slutspelet, väst:

(1) CSKA - (8) Jokerit
(2) SKA - (7) Vitjaz
(3) Dynamo Moskva - (6) Torpedo
(4) Lokomotiv (5) Dinamo Minsk

KHL-slutspelet, öst

(1) Magnitogorsk - (8) Kunlun
(2) Omsk - (7) Admiral
(3) Kazan - (6) Ufa
(4) Traktor - (5) Barys Astana

Diskussion om artikeln