Hoppa till huvudinnehåll

Teknik

Spola bakåt i direktsändningar - Yle Arenan införde "time shift"

Från 2017
Uppdaterad 22.02.2017 14:48.
Exempel på Yle Arenans nya "time shift"-egenskap
Bildtext Det går att backa maximalt fyra timmar i TV-sändningen. Till att börja med fungerar denna "time shift"-egenskap i Arenans webbversion.
Bild: Yle

Missade du ett mål i matchen eller ett intressant inslag i de direktsända nyheterna? Inga problem! Nu går det nämligen att spola bakåt i Yle Arenans direktsändningar. Egenskapen fungerar tills vidare i webbversionen av Yle Arenan.

Det går att backa maximalt fyra timmar i sändningen. Till att börja med fungerar denna "time shift"-egenskap i webbversionen av Arenan. Egenskapen tas i bruk senare i Arenans tv-appar och mobila appar.

De flesta datorbaserade webbläsare stöds. Då det gäller mobila webbläsare är situationen brokigare; time shift-möjligheten fungerar exempelvis i Safari på iOS, men verkar inte fungera i webbläsare på Android.

Du kan spola bakåt genom att föra muspekaren ovanpå Arenans videospelare, varvid det dyker upp en turkos balk under videorutan. Du kan gå bakåt i sändningen genom att klicka på balken eller genom att flytta en liten kula som syns på balken.

Du återvänder till direktsändningen genom att dra kulan på balken ända ut till den högra kanten. Det går också att klicka på knappen "Live" under videorutan.

Time shift-möjligheten fungerar tills vidare med tv-kanalernas direktsändningar på Arenan. I en senare fas lanseras den också för Arenans egna direktsändningar.

Direktsändningarna på Yle Arenan hittar du här:
http://arenan.yle.fi/tv/direkt/yle-fem

Diskussion om artikeln