Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bandysemifinalerna startar – kan någon stoppa Akilles?

Från 2017
Uppdaterad 21.02.2017 19:06.
Borgå Akilles tackar fans efter att ha säkrat finalplats 2016.
Bildtext Akilles vann sitt senaste mästerskap år 1985.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

I Borgå har man väntat länge på att Akilles igen ska lyfta mästerskapsbucklan. Ännu i fjol slutade säsongen i en besvikelse men nu ser Akilles riktigt starkt ut.

Bandyligans semifinaler startar på onsdagen. Grundseriens suveräna vinnare Akilles möter JPS medan grundserietvåan Kampparit drabbar samman med Veiterä som slog ut regerande mästarlaget Botnia.

Akilles avancerade till semifinal efter att ha fällt Veiterä i två raka matcher. Den första vann Borgålaget med förkrossande 13–1 och den andra med 5–3.

– Två matcher och två segrar. Det gick som vi hade väntat oss och hoppats på. Första matchen var enkel men i den andra var vi inte lika effektiva. Det räckte ändå till avancemang, lyder Akilles chefstränares Tomi Gröhns snabbanalys.

JPS utmanar

Jyväskylälaget JPS och Akilles möttes två gånger i grundserien. Bägge gångerna var Akilles starkare även om JPS ledde med 3–0 i den första matchen.

– JPS är ett ung, ivrigt och skridskostarkt lag. De har även några erfarna spelare och är nog ett farligt lag. Men vi ska nog hitta på ett sätt att slå dem, menar Gröhn.

Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015.
Bildtext Akilles Sami Laakkonen gjorde totalt sju mål i kvartsfinalerna.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Akilles formkurva bådar gott då laget har vunnit sina sju senaste matcher. Några större skadebekymmer lider de heller inte av.

– Hälsoläget är helt okej. William Skog är nära att återvända från sin fingerskada men ännu på onsdagen är han kanske inte med. Annars är alla friska.

Semifinalerna spelas med principen bäst av fem.

Matchdatum:

Onsdag 22.2
Akilles – JPS
Kampparit – Veiterä

Lördag 25.2
JPS – Akilles
Veiterä – Kampparit

Onsdag 1.3
Akilles – JPS
Kampparit – Veiterä

Eventuella fjärde och femte matcher spelas fredagen 3.3 och söndagen 5.3.

Källa: Finlands Bandyförbund

Diskussion om artikeln