Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målkalas de luxe då Manchester City vände och vann

Från 2017
Uppdaterad 22.02.2017 01:04.
Programmet är inte längre tillgängligt

Manchester City gjorde tre mål på elva minuter och tog en osannolik 5-3-seger över Monaco i åttondelsfinalen i Champions League. - Det var härligt att vara med om det här, säger Citys Raheem Sterling.

Matchen präglades av sagolik offensiv men också horribla misstag i defensiven.

Manchester City såg ut att vara på väg mot en förlust då Radamel Falcao gjorde sitt andra mål för kvällen genom en elegant chip i den 61:a minuten, vilket gav Monaco en 3-2-ledning. Fullträffen var Falcaos andra för kvällen.

Men hemmalaget stod för en mäktig vändning. Sergio Agueros volleymål tio minuter senare var hans andra för andra i matchen som i och med det stod 3-3.

I den 77:e minuten gjorde mittbacken John Stones in 4-3 på en hörna och fem minuter senare fastställde Leroy Sane slutresultatet 5-3 från när håll.

- Vi följde vår taktik och det gav resultat till slut. Men i fortsättningen måste vi tajta till vårt försvarsspel, säger Raheem Sterling som förde City upp i en 1-0-ledning i medlet av första halvleken.

- Matchen böljade av och an och Monaco pressade oss genom hela matchen. Vi vann och det var det viktigaste idag, säger Sterling.

Matchen innehöll det mesta. Till och med en missad straffspark. Citys målvakt Willy Cabellero räddade Falcaos straff då gästerna ledde 2-1.

Med tanke på att båda lagen satsar offensivt så talar mycket för att returmötet i Monaco den 15 mars också kommer att bjuda på fullträffar.

Champions League, åttondelsfinal:
Manchester City-Monaco 5-3 (1-2)
Mål: 26 min Raheem Sterling 1-0, 32 min Radamel Falcao 1-1, 40 min Kylian Mbappe 1-2, 58 min Sergio Aguero 2-2, 61 min Falcao 2-3, 71 min Aguero 3-3, 77 min John Stones 4-3, 82 min Leroy Sane 5-3.

Diskussion om artikeln