Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Komarov och Laine hade show i Toronto – fyra finska mål totalt

Från 2017
Uppdaterad 22.02.2017 07:22.
Programmet är inte längre tillgängligt
Patrik Laine och Leo Komarov gjorde två mål var - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Matchen mellan Winnipeg och Toronto var hajpad på förhand. Juniorstjärnorna Auston Matthews och Patrik Laine drabbade för första gången samman i Toronto och levererade inför den kanadensiska publiken. Toronto avgjorde i förlängningen.

Det var grovjobbaren Leo Komarov som gav Toronto Maple Leafs ledningen redan efter en minuts spel. Bara tre minuter senare kvitterade Winnipeg Jets genom Patrik Laine som gjorde sitt 29:e mål för säsongen.

Därefter tog Winnipeg ledningen tre gånger om, 2–1, 3–2 och 4–3. Komarov stod för Torontos 3–3 kvittering och det var Laine som gav Winnipeg ledningen med 4–3 när endast tre sekunder återstod av den andra perioden. Målet var finländarens 30:e för säsongen.

William Nylanders 4–4-kvittering i början av den tredje perioden innebar slutligen att matchen gick till förlängning. Där avgjorde Jake Gardiner på assist av Auston Matthews.

Fem poäng totalt för Matthews och Laine

Matthews var poängetta i matchen med 0+3=3 poäng. Laine och Komarov noterades för 2+0=2 poäng. I Toronto var Nylanders och Gardiners saldo 1+1=1 poäng. Mark Scheifele och Mathieu Perrault i Winnipeg samt Josh Leivo i Toronto noterades alla för två passningspoäng.

Komarov som gjorde sitt nionde och tionde mål för säsongen var nära ett hattrick när han i den tredje perioden träffade stolpen. Toronto-finländarens saldo för säsongen 10+12=22 poäng efter 59 matcher.

Njuter av att vara Leo

Komarov var nöjd med att stå i skuggan av draftettan Matthews och drafttvåan Laine.

– Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att vara Matthews eller Laine i den här matchen. Jag är glad att jag inte är någon av dem. Jag njuter av att bara vara Leo, sade Komarov enligt Sportsnets Chris Johnston.

I öst Toronto är tillbaka på slutspelsplats, bara en poäng före Boston Bruins och New York Islanders som är nedanför slutspelsstrecket.

– Auston Matthews har satt Toronto tillbaka på hockeykartan, sade Komarov efter matchen enligt The Athletics James Mirtle.

I väst har Winnipeg två poäng upp till Calgary Flames på sista slutspelsplats.

Diskussion om artikeln