Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rött kort kan ha kostat Porto en CL-kvartsfinalplats

Från 2017
Alex Telles fick rött kort mot Juventus.
Bildtext Alex Telles fick rött kort mot Juventus.
Bild: All Over Press

Turinklubben Juventus besegrade portugisiska Porto med 2-0 och tog ett stort kliv mot kvartsfinal i Champions League.

För Porto blev jakten på CL-kvartsfinalplats lika mycket svårare. De stora problemen började i mitten av första halvleken när Portos vänsterback Alex Telles drog på sig två varningar inom ett par minuter. Den som kan sina fotbollsregler vet att två gula kort innebär rött kort vilket i sin tur innebär att spelaren visas ut.

Precis vad som skedde i Portos ljumma kväll: Telles hade gjort sitt på Estádio do Dragao och Juventus fick lira boll med en mans överläge.

Inte alltid det lättaste att förvalta den chansen, och det dröjde 35 minuter tills inhopparen Marko Pjaca lyckades sätta in 1-0. Tillika inbytta Dani Alves fastställde slutresultatet 2-0 efter att bara ha varit på plan i en minut.

Se höjdpunkterna från matchen via denna länk!

I matchen vaktades målen av två levande legender inom fotboll: Iker Casillas i Porto och Gianluigi Buffon i Juventus. Den här gången drog den 39-årige Buffon det längre strået – återstår att se om 35-årige Casillas får revansch när lagen möts i returen igen den 14 mars med en plats i CL-kvartsfinal på spel.

Champions League, åttondelsfinaler:

Porto-Juventus 0-2 (0-0)

0-1 Marko Pjaca (72. min)
0-2 Dani Alves (74. min)

Sevilla-Leicester 2-1 (1-0)

1-0 Pablo Sarabia (25. min)
2-0 Joaquin Correa (62. min)
2-1 Jamie Vardy (73. min)

Diskussion om artikeln