Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

VR sätter in fler tågturer i Österbotten till sommaren

Från 2017
Folk går mot ett VR-tåg av typen Intercity på perrongen vid Bennäs tågstation
Bildtext VR satsar på Österbotten.
Bild: Yle/Sofi Nordmyr

VR förbättrar tågförbindelserna i Österbotten till sommaren. Från och med den 19 juni kan man bland annat ta tåget till Power Park i Härmä.

Mellan Seinäjoki och Vasa sätter VR in nya tågturer på vardagarna och på söndagarna. En ny avgång sätts in från Seinäjoki strax efter klockan 12 och från Vasa strax före klockan 14.

Det sätts också in en ny tågtur från Seinäjoki efter klockan 15 och från Vasa cirka klockan 17. Det tåget fortsätter direkt till Tammerfors.

Ta tåget till Power Park

I Härmä öppnas den 19 juni en ny tågstation med gångavstånd till nöjesparken Power Park. Fram till den 13 augusti stannar 4-6 tåg per dag i Härmä. Power Park har 450 000 besökare om året och VR har fattat beslut om att ordna tågtrafik till Härmä somrarna 2017-2019.

Också förbindelserna till Uleåborg och till Helsingfors förbättras.

Sommarens tågtidtabeller publiceras den 21 april och då börjar också sommarbiljetterna säljas. Tidtabellerna som träder i kraft den 19 juni gäller fram till den 9 december.

Tågresandet ökar kraftigt i hela landet. Ifjol ökade resandet inom den kommersiella tågtrafiken med 8 procent. VR sänkte priserna med 25 procent ifjol.