Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Laukkanen fick ut max: ”Kanske karriärens bästa insats”

Från 2017
Mari Laukkanen.
Bildtext Mari Laukkanen slutade fyra i sin semifinal och åtta totalt i VM-sprinten.
Bild: Lehtikuva

Mari Laukkanen gjorde säsongens bästa sprinttävling när det behövdes som mest i hemma-VM. ”Jag var redo att slåss om fina placeringar”, säger hon.

Mari Laukkanen fick tre lopp under den första riktigt tävlingsdagen i hemma-VM. Hon klarade kvalet galant, spurtade tillräckligt bra i kvartsfinalen och höll tätfart i semifinalen.

Det slutade med en åttondeplats för Laukkanen. Skidskytten, som var snubblande nära en VM-medalj i skidskytte-VM förra veckan, var mycket nöjd med dagen.

– Jag hade pigga ben, mycket energi. Det här var en jättebra dag. Det viktigaste för mig var att ha min bästa form just i dag och jag var redo att slåss om fina placeringar, säger hon i Yles tv-intervju.

Andra mästerskapsstarten

Laukkanen gjorde sin andra mästerskapsstart i seniorsammanhang i längdskidor. För tre år sedan blev hon femtonde i OS-sprinten i Sotji.

– Jag gjorde säsongens bästa insats … Kanske karriärens bästa. Mästerskap är ändå mästerskap.

Skidskytten har en femteplats i världscupen på meritlistan. Den här säsongen har hon däremot inte lyckats ta sig förbi kvartsfinalskedet i de två världscupsprinter hon har ställt upp.

"Banan passar mina styrkor"

I semifinalen var hon med och slogs för en finalplats hela vägen in på stadion, men på upploppet tröt krafterna.

– Jag gav precis allt. Jag fick ut maximalt. Banan passar mina styrkor och jag lyckades dessutom pricka starterna bättre än tidigare i vinter.

– Efter starten var det bara att ösa på med allt man hade. Den sista uppförsbacken är väldigt krävande och där kanske jag gav för mycket utrymme i semifinalen.

Diskussion om artikeln