Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eero Hirvonen har slagläge – Ilkka Herola helt knäckt

Från 2017
Uppdaterad 24.02.2017 12:39.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM på skidor, kombinerat skidmomentet (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Eero Hirvonen har 33 sekunder upp till Eric Frenzel då skidmomentet i nordisk kombination kör igång på eftermiddagen. Hirvonen var bästa finländare i backmomentet med ett hopp på 95 meter.

När världscupen i nordisk kombination stannade till i Lahtis i januari blev den första tävlingen en fullträff för Eero Hirvonen. Han tog sig upp på prispallen för första gången då han slutade tvåa.

Nu har han ett utmärkt utgångsläge att göra något riktigt stort i den första tävlingen i VM. Hirvonen smällde till med 95 meter i backmomentet och ligger med det på sjunde plats. Hirvonen kommer att gå ut i spåret 33 sekunder efter ledaren Eric Frenzel.

– Jag lyckades tömma huvudet före hoppet. Det var väl ingen drömprestation men helt okej, säger Hirvonen till Yle.

– Nu gäller det bara att gå in för att nå den egna högstanivån ute i skidspåret. Det är därför man är här, för att ge allt det bara går.

Hirvonen har bara nio sekunder upp till prispallen och kan räkna med bra draghjälp då han startar bara några sekunder före före åkare som Björn Kircheisen, Francois Braud, Fabian Reissle och Manuel Faisst.

"Helt hopplöst"

Ilkka Herola har kämpat med backformen i vinter och ligger på 27:e plats efter backmomentet. Herola som flera gånger visat att han är en av de bästa skidåkarna startar en minut och 15 sekunder efter Frenzel.

Herola var helt knäckt när han anlände i intervjuzonen. Han visste om de dåliga vindförhållandena redan uppe i backtornet.

– Det föll helt på det, och inte hjälpte det att den egna insatsen inte heller var den bästa. Men vad kan man göra? Loppet var kört redan före hoppet, säger Herola besviket.

– Situationen är helt hopplös (inför skidmomentet), jag får nu se om det alls lönar sig att ge sig ut i spåret.

Av de övriga finländarna ligger Arttu Mäkiaho 32:a och Leevi Mutru 35:a inför skidmomentet, som börjar klockan 13.30 och sänds direkt i TV2 och Arenan.

Resultat:

1. Eric Frenzel GER
2. Johannes Rydzek GER +0,14
3. Kristjan Ilves EST +0,24
4. Bernhard Gruber AUT +0,26
5. Mario Seidl AUT +0,29
6. Akito Watabe JPN +0,31
7. Eero Hirvonen FIN +0,33
8. Björn Kircheisen GER +0,34
9. Hideaki Nagai JPN +0,34
Francois Braud FRA +0,34
11. Marjan Jelenko SLO +0,38
12. Fabian Reissle GER +0,40
-----------------
27. Ilkka Herola FIN +1,15
32. Arttu Mäkiaho FIN +1,28
35. Leevi Mutru FIN +1,32

Diskussion om artikeln