Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Strömsö på badrumsvisit

Från 2017
Uppdaterad 26.02.2017 16:44.
Strömsö inslag: Badrumsinspiration - Spela upp på Arenan

Luftigt, ljust och fräscht så vill vi ha det i våra hem. Det är det sparsmakade och blonda som härskar i hus och lägenheter.

Trots det är det av någon anledning i badrummet som många tar ut svängarna och skojar till det lite extra med lustiga prydnader, glada färger och "hemmakonst".

Kanske det är den där barndomen som än en gång spökar, nu i våra badrum. Den där frihetskänslan som bara fanns då, för några decennier sedan, då somrarna var soliga och oändligt långa, vid havet, i skärgården. Badrummet är helt enkelt minnet av utedasset där det fanns planscher med fyrar och fåglar, där färgen var grangrön och himmelsblå och dörren stod på vid gavel. Stället där gårdagens kungapar fick ge plats åt dagens serieteckning - ett rum i förändring - en känsla av frihet.

Elin tittar in i två badrum, hos familjerna Autio och Österåker i Korsholm. Badrummen är helt olika, men de har en sak gemensamt: "det finns saker man inte rår på". Autios fick inte rubba rumsindelningen i sitt gamla hus och Österåkers hittade för många, för stora stenar under sitt hus. Begränsningarna och hindren ledde till två riktigt fina och annorlunda badrum.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln