Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kraschen ska stärka Nilsson: ”Får fan i sig”

Från 2017
Stina Nilsson.
Bildtext Stina Nilsson tar sikte på revansch i skiathlon.
Bild: All Over Press

Stina Nilssons gulddröm gick i kras i sprinten. Efter åt har ryssarna varit arga, Petter Northug har gått ut i försvar. Nilsson ska använda ilskan i skiathlonen. ”Det här kanske är den bästa uppladdningen”, säger tränaren.

Stina Nilsson var det största svenska guldhoppet i Lahtis. Hon kraschlandade.

Nilsson hamnade snett i semifinalen och tvingades gå ut i ytterspår i den sista kurvan. Då körde hon in i Natalia Matvejeva. Båda föll, båda missade final.

– Jag vill bara hitta henne och få reda på varför hon gjorde det, sa ryskan till Expressen.

Den norska herrstjärnan Petter Northug vill däremot försvara Nilsson. Han tycker inte den tidigare dopningsavstängda Matevejeva har i mästerskap att göra.

– Om det är epo-doping så ska det vara stränga straff. Epo är prestationshöjande och då är det i mitt huvud fusk. Då har du ingenting i mästerskap att göra. Det hade blivit slagsmål om det här hade hänt mig. Då hade publiken fått valuta för pengarna, säger han till Expressen.

"Blev lite panik"

Även om sprinten var Nilssons bästa chans, har svenskan goda chanser på de kommande distanserna. Bland annat är hon ute efter revansch i morgondagens skiathlon.

Enligt Sportbladet var Nilsson oerhört besviken efter gårdagen. Tränaren Ole Morten Iversen tror att smällen i sprinten kan tända Nilsson ytterligare.

– Hon är besviken. Det är första gången i år hon åker taktiskt dåligt och gör felval på vägen. Det blev lite panik

– Det här kanske är den bästa uppladdningen för det som kommer, hon får liksom fan i sig – lite jävlar anamma-inställning.

Diskussion om artikeln