Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Trebarnsfar död efter 22 timmars datorspel online

Från 2017
Uppdaterad 25.02.2017 10:48.
Twitch är en webbplats för direktsänd videoströmning
Bildtext Twitch är en webbplats för direktsänd videoströmning.
Bild: EPA/CHRISTOPHER JUE

En 35-årig trebarnsfar har dött i USA efter att ha spelat datorspel 22 timmar mer eller mindre i ett sträck. Det rörde sig om ett jippo avsett att samla in pengar till välgörenhet.

Brian Vigneaults avsikt var att spela krigsspelet World of Tanks i 24 timmar på den populära strömningssajten Twitch.tv där man kan kommunicera med och titta på då andra spelar onlinespel live.

Vigneault tog en paus för att röka och återvände aldrig till datorn.

En av hans vänner, Jessica Gebauer, säger till nyhetsbyrån AP att Vigneault såg oerhört trött ut då han tog sin tobakspaus. Hon säger att hon och andra tittare på Twitch upprepade gånger uppmanade honom att gå och lägga sig.

Polisen i Virginia Beach säger att det kom ett nödsamtal om ett hjärtstillestånd. Då man kom till platsen konstaterades Vigneault vara död. Myndigheterna utreder dödsorsaken.

Twitch är en av de populäraste webbplatserna i USA. De som strömmar spel jagar tittare, säger Nicholas Thiel Taylor som är professor i digitala medier vid North Carolina State University.

- Det finns ett tryck att gå till ytterligheter för att skaffa sig en publik, säger han.

- Det ser inte så utmattande ut, men man kommunicerar med tittare samtidigt som man spelar ett videospel och skjuter upp kroppsliga behov.

Jessica Gebauer säger att det verkade som att Vigneault skulle ha tagit tillräckligt med pauser under spelandet. Hon ansvarar nu för en insamling på sajten GoFundMe till förmån för Vigneaults tre barn.

Diskussion om artikeln