Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VM-hjältar i OS-terräng - Mäkäräinen jagar segern i totalcupen

Från 2017
Uppdaterad 02.03.2017 10:50.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Världscupen i skidskytte fortsätter på torsdagen i nästa års OS-terräng i Korea. Är Mäkäräinen i form och hur går det för de övriga VM-hjältarna?

Efter två veckors vila sedan VM i Hochfilzen är skidskyttarna i farten igen. Världscupen fortsätter i den kommande OS-terrängen i Pyeongchang i Korea.

På programmet står sprint, jaktstart och stafett. Kaisa Mäkäräinen är enda dam från Finland som åker till Korea. Mäkäräinen ligger trea i totalcupen, 127 poäng efter ledande Laura Dahlmeier. För att lyckas ta upp kampen måste Mäkäräinen lyckas perfekt i de sju återstående deltävlingarna. Vanligtvis brukar Mäkäräinens VM-form hålla i sig säsongen ut. Mäkäräinen startar i torsdagens sprint med startnummer 70 och har därmed koll på hur Gabriela Koukalova (61) och Dahlmeier (18) åker i tävlingen. Efter VM i Oslo ifjol avslutade Mäkäräinen säsongen med två segrar. Det skulle behövas nu också i kommande OS-terräng i Korea.

Laura Dahlmeier och Gabriela Koukalova var i storform i Hochfilzen. Håller formen i sig nu också efter VM? Hurdan är Mäkäräinens form, kan hon ännu utmana Dahlmeier och Koukalova i kampen om seger i totalcupen?

Martin Fourcade visade sig inte vara lika överlägsen i VM, som tidigare under säsongen. Fransmannen jagar ännu Ole Einar Björndalens rekord på tolv världscupsegrar under en säsong. Fourcade har nu elva inför tävlingshelgen i Korea.

Herrarna representeras av Tuomas Grönman, Mikko Loukkaanhuhta, Sami Orpana och Matti Hakala.Programmet i Pyeongchang:

Torsdag 2.3 damer sprint kl. 13.10 TV2
Fredag 3.3 herrar sprint kl. 11.55 TV2
Lördag 4.3 damer jaktstart kl. 11.35 TV2
Lördag 4.3 herrar jaktstart kl. 13.25 TV2
Söndag 5.3 damer stafett kl. 10.05 TV2
Söndag 5.3 herrar stafett kl. 12.40 TV2

Diskussion om artikeln