Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Paroc stänger Uleåborgsfabrik - mera jobb för fabriken i Pargas

Från 2017
Paroc
Bildtext Stängningen av stenullsfabriken i Uleåborg kommer att innebära ett antal nya arbetstillfällen vid Pargasfabriken.
Bild: Paroc/Roni Lehti

Nu står det klart att Paroc Groups stenullsfabrik i Uleåborg ska stängas. Största delen av produktionen flyttas till fabriken i Pargas.

Som ett resultat av nyligen avslutade samarbetsförhandlingar kommer alla 64 anställda vid Uleåborgsfabriken att sägas upp. Fabriken stängs i juli. Därmed blir Pargasenheten Paroc Groups enda stenullsfabrik i Finland.

- Största delen av volymen flyttas till Pargas. Det betyder att det kommer att produceras mera i Pargas och det kommer att ske en viss ökning av personalen på orten, säger Paroc Groups operativa direktör Joakim Westerlund.

Produktionsökningen kommer att innebära ett antal nya arbetstillfällen vid Pargasfabriken. Ifall anställda som nu mister sina jobb i Uleåborg är intresserade av att flytta till Pargas så kommer de att få förkörsrätt, konstaterar Westerlund.

Stängningen av Uleåborgsfabriken motiveras med en ökad konkurrens på den inhemska marknaden. Enligt Paroc Group skulle det ha krävts omfattande investeringar för att konkurrenskraftigt hålla igång verksamheten i den ålderstigna fabriken.

Diskussion om artikeln