Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

"Arskaku" skakar om skrattmusklerna i Liljendal

Från 2017
Liljendalrevyn 2017 "Arskaku"
Bildtext Liljendalrevyn 2017 "Arskaku" har både nya och garvade skådespelare på scenen.
Bild: Yle/Sune Bergström

Det är premiärdags för årets Liljendalrevy "Arskaku". Risken finns att åskådarna skrattar så mycket att de ramlar av stolen, slår baken i golvet och får en arskaku.

Revypappan Jan-Erik Slätis har igen lyckats gräva fram ett uttryck ur Liljendaldialektens gömmor. Arskaku betyder nämligen att sätta en rova, falla och slå baken i någonting, något som många har gjort den här vintern.

Otto Nylund är första gången med på scen, tidigare år har han haft andra arbetsuppgifter.

- Flera gånger har jag velat vara med på scen men det har varit så mycket annat folk som har varit med på scen. Nu behövdes det flera på scenen så jag ställde upp.

Trumpbåge

Nylund har många roller. Allt från en retfull pojke i den inledande halkscenen till en kines, en gammal gubbe och en fin man som planerar en "Trumpbåge".

- Det bästa med Liljendalrevyerna är det goda gänget, det blir inte tråkigt på något sätt. Det är alltid lika roligt och roligare blir det för varje år.

Otto Nylund har också medverkat i Lurens sommarteater och berättar hur de två produktionerna skiljer sig.

- Här är det litet friare vad man gör på scenen. Lurens är lite mera professionellt, man ska göra det som man har övat in och inte något mera än det.

Jutta Zilliacus x 3

Solveig Lindfors som Jutta Zilliacus i Liljendalrevyn 2017 "Arskaku".
Bildtext Solveig Lindfors som Jutta Zilliacus

Solveig Lindfors har tappat räkningen men tror att hon nog har varit med på scenen i minst tjugofem revyer. Den här gången spelar hon Jutta Zilliacus junior, Jutta plus och Jutta senior.

Också Solveig uppskattar gemenskapen i revygänget och glädjen att göra tillsammans, få skapa själv och hitta på.

Liljendalrevyn 2017 "Arskaku"
Bildtext Liljendalrevyn 2017

Jannes löfte

Jan-Erik Slätis och hela revygänget blickar redan fram mot fyrtioårsjubileet om ett år. Janne har lovat att texterna till första halvan av jubileumsrevyn ska vara klara innan julgubben kommer. Andra akten består eventuellt av godbitar från tidigare års revyer.

Liljendalrevyn 2017 "Arskaku"
Bildtext Liljendalrevyn 2017

Premiär för årets Liljendalrevy är det lördagen den 4 mars och sedan blir det föreställningar från och med 10 mars fredagar, lördagar och söndagar hela mars och lite in i april.

Östnyländska nyheter

9:28

Diskussion om artikeln