Hoppa till huvudinnehåll

Sport

EIF:s cupäventyr tog slut trots klar 3–0-seger mot TPS

Från 2017
Etchu Tabe med bollen på en fotbollsplan.
Bildtext Etchu Tabe gjorde två mål mot TPS.
Bild: Yle/Patric Westerlund

Inför den sista gruppspelsmatchen i cupen hade EIF endast en teoretisk chans att gå vidare. Båda lagen är nu utslagna ur cupen, men lagen drabbar samman direkt när division 1-säsongen börjar.

Ekenäslagets kväll underlättades av att TPS-spelaren Miro Tenho drog på sig en utvisning i den 19:e minuten efter att ha fällt en frispelad Etchu Tabe. Det stod ändå 0–0 i halvtid.

I den andra halvleken gav Johan Estlander EIF ledningen i den 55:e minuten och Etchu Tabe ökade på till 2–0 i den 74:e. Tio minuter senare punkterade Tabe matchen med sitt andra mål för kvällen. Slutsiffrorna skrevs 3–0 till EIF.

– Vi måste tillåta oss att vara nöjda med den här matchen. Vi hade små problem första 15, men TPS pressade högt och intensivt och vår rörelse och bolltempo räckte inte till. Men 3–0 borta med chanser för fler mål är alltid godkänt. Det gör gott för självförtroendet i detta skede men det får inte betyda att vi tror för mycket om oss själva, sade chefstränaren Jens Mattfolk på EIF:s webbplats.

På TPS webbplats går det att se ett sammandrag från matchen som sågs av 221 åskådare.

EIF slutar trea i D-gruppen och TPS är fyra. Bådas cupäventyr tog slut på fredagen, eftersom endast den bästa trean går vidare. FF Jaro ligger bäst till, även om också FC Jazz och AC Oulu har teoretiska möjligheter att fortsätta cupsäsongen.

Division 1-säsongen inleds den 29 april då lagen drabbar samman i Åbo.

Diskussion om artikeln