Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

ÅIF:s damer gör historia – stiger till innebandyligan

Från 2017
Flickor i spelskjortor
Bild: Yle/Fredrika Sundén

Nu är det klart att Ådalens IF stiger till damernas innebandyliga för första gången. Sibbolaget plockade viktiga poäng i veckoslutets matcher.

ÅIF mötte AFC Campus och KaPa-65 under veckoslutet. Den första matchen mot AFC Campus slutade 2-4 till ÅIF medan den andra mot KaPa-65 slutade oavgjort 1-1.

Nu ligger ÅIF etta i serietabellen, sju poäng före tvåan SB Vantaa. Det betyder att Sibbolaget avancerar till innebandyligan nästa säsong.

– Visst känns det bra. Att stiga till ligan var ett mål som laget satte innan säsongen började, och det känns bra då man har uppnått sitt mål, säger lagledare Pia Hartwall.

Hon tror att avancemanget lyfter upp innebandyn i Sibbo. Samtidigt gör laget historia, eftersom ÅIF:s damer inte tidigare har spelat i innebandyligan.

Dessutom gör det ÅIF:s damer till det bästa innebandylaget i Östnyland vid sidan av PSS damer från Borgå – om man ser till både herr- och damlagen.

Hårdare motstånd i ligan

Hoppet från att ligga etta i division ett till att klara sig i ligan är ändå stort.

– I ligan finns jättemånga bra lag. Spelen och motståndet blir hårdare och det kräver att både spelarna och tränarna binder sig till laget. Och det tror jag nog att det här laget gör. Vi har ett duktigt och motiverat lag, säger Pia Hartwall.

Hon tillägger ändå att det ännu inte är klart vilka spelare som fortsätter nästa säsong.

ÅIF spelar ännu en sista hemmamatch den 18.3. Tanken är att laget firar sitt avancemang till ligan på något sätt efter matchen. Samtidigt blir det guldfest för serievinnaren.

– Sedan fortsätter träningarna fortfarande i april. Däremot har vi ännu inte slagit fast när sommarträningarna börjar.