USA placerar ut omstridda anti-missiler i Sydkorea som svar mot Nordkorea
USA har börjat utplacera det omstridda, toppmoderna missilförsvarssystemet Thaad i Sydkorea.
Militärmateriel som behövs för att bygga upp systemet har anlänt till Sydkorea där man har öronmärkt ett område nära huvudstaden Seoul för en militärbas.
Utplaceringen kommer att genomföras snabbt och det mobila missilsystemet kan tas i bruk inom två månader, kanske redan i slutet av april.
Thaad-systemet (Terminal High Altitude Area Defense) har retat upp både Nordkorea och Kina och spänningen befaras nu stiga ytterligare på den koreanska halvön.
Den konservativa regeringens beslut att trappa upp utplaceringen av Thaad är en ytterst kontroversiell fråga i Sydkorea.
Kraftigt motstånd
Center-vänster oppositionen i Sydkorea som bestämt motsätter sig Thaad, väntas vinna presidentvalet senare i år,.
Både den suspenderade presidenten Park Geun-Hye och hennes ställföreträdare, premiärminister Hwang Kyo-Ahn som styr landet som bäst hotas av riksrätt.
En klar majoritet av sydkoreanerna är också emot missilförsvarssystemet enligt opinionsmätningar.
Thaad anses öka den militära spänningen i onödan och befaras försämra de ekonomiska relationerna med Kina.
Kina har redan antytt att man kommer att stoppa alla turistresor till Sydkorea vilket skulle vara ett hårt slag eftersom kineserna utgör nästan hälften av alla utländska turister som besöker landet.
En gryende bojkottrörelse mot sydkoreanska produkter har inletts i Kina och värdet på många aktier på den sydkoreanska börsen har rasat till följd av Thaad-beslutet.
"Hotet på ny nivå"
Den sydkoreanska regeringen anser att Thaad är nödvändigt för att motverka missilhotet från Nordkorea och man har använt gårdagens nordkoreanska missiltest som ytterligare ett argument.
FN:s säkerhetsråd har kallats in för en specialsession om Nordkorea och generalsekreterare António Guterres har redan fördömt provskjutningen i hårda ordalag.
USA:s president Donald Trump har inte ännu gjort något skarpt utfall mot Nordkorea men han har talat med Japans konservativa premiärminister Shinzo Abe.
Trump och Abe lär ha enats om att det senaste missiltestet visar "hur hotet från Nordkorea har nått en ny nivå."
Tre av de fyra missilerna som avfyrades igår landade i Japanska havet, inom Japans exklusiva ekonomiska zon.
"Övade missilattack mot USA:s baser"
Nordkorea meddelade på tisdag morgon att man övade missilattacker mot amerikanska baser i Japan och att ledaren Kim Jong-Un personligen övervakade provskjutningen såsom han brukar göra, enligt nyhetsbyrån KCNA.
Spänningen på den koreanska halvön är hög som den är redan nu och missiltestet var sannolikt ett svar på USA:s och Sydkoreas pågående årliga stora militärövning.
Över 320 000 amerikanska och sydkoreanska soldater deltar i övningen som Nordkorea betraktar som ett militärt hot och som en övning inför en invasion.
Den årliga övningen har blivit allt mer öppet offensiv och USA och Sydkorea gör inte någon hemlighet av att man övar hur man kunde slå ut den nordkoreanska ledningen i händelse av krig.
Nya missiltest sannolika
Nordkoreas FN-ambassad i New York antyder att missiltesterna kommer att fortsätta trots sanktioner och protester.
- Kim Jong-Un har sagt att så länge som militärövningar pågår framför portarna till mitt land så kommer vi att stärka vår militär och möjlighet att slå till i förväg, säger ambassadrådet Ri Song-Chol.
Den årliga stora militärövningen har blivit allt mer offensiv och USA och Sydkorea har inte gjort någon hemlighet av att man övar hur man kunde slå ut den nordkoreanska ledningen i händelse av krig.
För Nordkorea är missiltesterna ett måste om det skall lyckas i sitt mål att utveckla pålitliga medel- och långdistansmissiler med lätta kärnstridsspetsar som också kan avfyras från u-båtar.