Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Hajbo Epic Night Battle - turneringsstart nu idag!

Från 2017
spelturnering varje vecka
Bild: YLE/Hajbo

Det är VÄRLDSPREMIÄR kl 18.00 nu på onsdag kväll!

Hajbo Epic Night Battle - vattenhålet för alla 11 till 13-åringar som älskar dator- och mobilspel - är äntligen tillbaka. Den här gången startar det hela med en spelturnering i 12 avsnitt där stolta spelnördar från hela landet möts och testar sin skicklighet mot varandra i dator-, konsol- och mobilspel.

Ungefär en gång i veckan fram till mitten av maj månad och ytterligare några gånger under hösten kommer turneringarna att äga rum och allt kan du följa i direktsändning på YLE arenan eller på Hajbos youtubekanal.

Nu på onsdag kväll är det en stor lagtävling i Minecraft som är på tapeten. Kristoffer “Koffe” Nykopp är programledare och vägleder dej genom kvällens batalj tillsammans med sina studiogäster Linus och Liv, som båda gillar att spela Minecraft. Liv kommer också att presentera en av sina favoriter när det gäller mobilspel, asphalt8.

programledare och gäst
Bildtext Liv berättar om asphalt8 för Kristoffer “Koffe” Nykopp, som är programledare i vårens spelstreamar
Bild: Yle/Hajbo

I år kan också du där hemma vid datorn vara med och spela!

Den stora nyheten i år är att vem som helst, var som helst i landet, kan delta!

Du kan nämligen koppla upp dig hemifrån och vara med och tävla i kvalificeringsturneringarna online. Det är alltså helt möjligt att sitta i pyjamasen vid sitt skrivbord där hemma och ändå vara med och tävla.

Vårens turneringar pågår alltså från mars till mitten av maj och ytterligare fyra spelomgångar blir det under hösten. Totalt blir det 12 avsnitt, där man kan tävla om finalplatser till slutspelen på höstens LAN-party. Många "guldbiljetter" kommer att delas ut under turneringens gång och man kan ansluta sig till Hajbo Epic Night Battle-turneringarna när som helst under våren.

Kom med och spela du också!

Om du är 11-13 år och gillar t.ex Minecraft, Rocket League, NHL 16, Geometry Dash, Overwatch, Leauge of Legends - bara för att nämna några få exempel - så ska du genast anmäla dej till Hajbos spelgrupp på Whatsapp. Där får du reda på allt du behöver veta om turneringarna och det är också där som du anmäler dej till de olika spelomgångarna.

Vi spelar mestadels mobilspel, pc-spel och konsolspel på ps4 - men om det är tillräckligt många som önskar att få en turnering t.ex på xbox eller någon annan ps-variant så finns det alltid en chans att det vi kan justera spelvalen i turneringarna enligt önskemål. Så det lönar sig att anmäla sig till Hajbos spelgrupp i vilket fall som helst!

Så här anmäler du dej till whatsappgruppen:

Skicka ditt FÖRNAMN och EFTERNAMN
och ordet “spelgruppen” till tel: 040 3243695
- svar kommer inom några dagar!

Så här såg det ut på fjolårets stora succé, när ett 80-tal 11 till 13-åringar samlades till Hajbos LAN-party för att under ett helt dygn spela sina favoritspel tillsammans! I just det här klippet drar det ihop sig till final i Minecraft.

Hajbo Epic Night Battle 2016: HENB 13 - spännande final i Minecraft Treasure Hunt - Spela upp på Arenan

Alla avsnitten av turneringarna direktsänds på YLE arenan och på Hajbos youtubekanal.
Kvällens sändning går av stapeln kl 18.00
Följande sändning är fredagen den 17.3

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln