Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pärmäkoski vill stiga till tvåa i världscupen: ”Läget finns, men jag måste jobba hårt”

Från 2017
Uppdaterad 08.03.2017 12:23.
Krista Pärmäkoski.
Bildtext Krista Pärmäkoski (arkivbild).
Bild: Lehtikuva

Krista Pärmäkoski vill föra med sig den fina formen från skid-VM i Lahtis till de sista världscupdeltävlingarna. En silver- och en bronsmedalj släckte inte törsten, säger hon till Yle.

Pärmäkoski tog silver i skiathlon och bronset kom i damernas stafett i Lahtis. På onsdag fortsätter skidvärldscupen med sprinter i norska Drammen.

Målet: Att ta fast världscupstvåan Ingvild Österberg.

– Läget att passera henne i totaltävlingen finns, men jag måste jobba hårt. Med bra prestationer stannar jag i topp-3 och med riktigt lyckade prestationer stiger jag till tvåa, analyserar Pärmäkoski till Yle Urheilu.

Pärmäkoski, som visat framfötterna under den pågående världscupen, ligger för tillfället trea, 23 poäng efter Österberg. Avståndet till ledande Heidi Weng är nästan 400 poäng – och därmed är totalcupsegern ett uteslutet mål.

Men en förbättring på fjolårets fjärdeplacering verkar vara inom räckhåll för skidåkaren.

– Jag tror på att träningen syns under slutet av säsongen. Jag har krafter kvar, menar Pärmäkoski.

"Kroppen fungerar som den ska"

Trots att det inte ens gått en vecka sedan skid-VM i Lahtis avrundades med tremilen på lördagen tror Pärmäkoski på framgång också i Drammen.

– Jag har återhämtat mig överraskande bra. Visst är man trött efter en liknande tävlingsvecka, men det bearbetade vi redan på söndagen. Jag skidade tre timmar på måndagen och kroppen fungerade som den ska, säger hon.

Huvudmålet för veckan är 30 kilometer klassiskt, som går av stapeln i Holmenkollen på söndag.

– Det kommer att gå mycket långsammare än i Lahtis. Målet är en podieplats, säger Pärmäkoski.