Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Bank sponsrar Korsholms idrottshall

Från 2017
Uppdaterad 09.03.2017 11:36.
Vasa Andelsbank kommer att sponsorera den nya idrottshallen i Korsholm.
Bildtext Vasa Andelsbank kommer att sponsorera den nya idrottshallen i Korsholm.
Bild: Wasa Group.

Vasa Andelsbank kommer att sponsorera den nya idrottshallen i Korsholm. Enligt vd:n Ulf Nylund är det viktigt för banken att samarbeta med lokala företag och att stöda barn och ungdomar.

- Vi har alltid en viss pott som vi understöder med. Vi är måna om att inte sätta det åt en enskild aktör utan vi ger det hellre åt många och det är inte några astronomiska summor vi sponsorerar med, konstaterar Nylund.

Nylund vill inte uppge hur stora summor banken betalar för att få namnet på hallen, men enligt honom betyder astronomiska summor flera hundratusentals euro. Och sådana summor handlar det alltså inte om.

Enligt Nylund har samhällsutvecklingen gått allt mer åt det hållet att man förväntar sig att företagsvärlden deltar i utvecklingen.

- Den tendensen har jag sett under de senaste två-tre åren och det blir bara mer och mer. I och med att Vasa Andelsbank inte delar ut dividender, så stöder vi på det här sättet vårt verksamhetsområde. Så för oss passar det bra att vara med i olika projekt.

Viktigt att samarbeta med lokalt företag

Lokala byggbolaget Wasa Group bygger och äger hallen som förväntas stå färdig i september. Nylund säger att en av orsakerna till att sponsorera projektet var att få samarbeta med ett lokalt företag.

- Först och främst var det ett intressant upplägg och för det andra är det viktigt för oss att vi kan samarbeta med ett lokalt företag. För det tredje gagnar det här barn och ungdomar vilket är väldigt viktigt för oss helt enkelt. För det fjärde så fyller Finland hundra år och hela OP-gruppen har gått in för att göra olika välgörenhetsgärningar och det här kan man karaktärisera som det.

Diskussion om artikeln