Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pärmäkoski: ”Ger mig själv en tia”

Från 2017
Krista Pärmäkoski, Stina Nilsson, Hanna Falk.
Bildtext Dagens pall bestod av Krista Pärmäkoski, Stina Nilsson och Hanna Falk.
Bild: EPA

Efter sin första pallplats i en världscupsprint var Krista Pärmäkoski ett stort leende. ”Jag var förvånad att jag hade så mycket energi kvar i finalen”, säger hon.

Krista Pärmäkoski hade en strålande dag i Drammen. Först vann hon kvalet, sedan körde hon starkt under finalpasset.

Det räckte hela vägen till pallen – för första gången i Drammen och för första gången i en världscupsprint. Hon slutade tvåa efter Stina Nilsson.

– Som helhet var det här väldigt bra. Jag kan ge mig själv en tia. Skidorna och kroppen fungerade väldigt fint. Jag har återhämtat mig efter VM, säger hon till Yle Urheilu.

Totalt sju pallplatser

Under hemma-VM tog Pärmäkoski två medaljer: ett silver i skiathlon och ett brons i stafett. Hennes VM-program var späckat, men dagens tävling gav ett starkt kvitto på att formen finns kvar.

– Efter kvalet kunde jag vänta mig framgång. Det kändes inte kanon då, men jag visste att möjligheten finns om kroppen svarar. Jag var ändå förvånad att jag hade så mycket energi kvar i finalen.

– Det här var egentligen som en seger för mig, även om jag var tvåa. Jag har jagat den här pallplatsen i många tävlingar, men nu kom den till slut.

Under sin fina säsong har Pärmäkoski totalt stått på pallen i sju världscuptävlingar. Den första segern väntar hon fortfarande på. Nästa chans kommer i söndagens tremil i Holmenkollen.