Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sanslös vändning av Barcelona – 0–4 förvandlades till 6–5

Från 2017
Uppdaterad 09.03.2017 10:35.
Barcelona-spelare firar segern.
Bildtext Camp Nou kokade efter att Barcelona säkrat avancemanget.
Bild: QUIQUE GARCIA / EPA / All Over Press

När Champions League-åttondelsreturen Barcelona–PSG började låg det spanska laget under med 0–4. Drygt 90 minuter senare var PSG utslaget efter en match som bjöd på stor dramatik.

På förhand var förutsättningarna klara. Barcelona gällde som klar favorit i returen, men en 0–4-förlust Paris innebar att ett mindre mirakel krävdes för att Barcelona skulle gå vidare.

4–0 hade inneburit förlängning och 5–1 att Paris Saint-Germain hade gått vidare. Barcelona var tvungen att gå för en femmålsseger för att ta sig vidare på 90 minuter.

Barcelona fick en bra start när Luis Suarez gav laget ledningen med 1–0 redan i den tredje minuten. Strax innan halvtid utökade Barcelona till 2–0 sedan bollen gått in via PSG:s Layvin Kurzawa.

Efter halvtid blev hoppet om avancemang ännu större då Lionel Messi satte en straffpark, Barcelonas ledning skrevs då 3–0. 1–0 under de sista 40 minuterna hade räckt för att ta matchen till förlängning.

Programmet är inte längre tillgängligt
Fotboll: Champions League: Barcelonas otroliga upphämtning - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Omdiskuterad straff

Barcelonas kalldusch kom efter en timmes spel då Edison Cavani lyckades med att göra ett värdefullt bortamål. Cavanis mål innebar att Barcelona var pressat att göra minst tre mål till under den sista halvtimmen.

PSG såg ut att fixa det, men Neymar gav Barcelona hopp på slutet med sitt 4–1-mål i den 88:e minuten. Två minuter senare föll Luis Suarez lätt i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Neymar satte sitt andra mål för kvällen. 5–1 till Barcelona med fem stopptidsminuter kvar på klockan.

Med 19 sekunder kvar kunde Sergi Roberto peta in det avgörande 6–1-målet.

Spanien och Tyskland går starkt

Dortmund vann den andra åttondelsfinalen med 4–0 och gör Barcelona sällskap i kvartsfinalskedet. Där spelar också Bayern München och Real Madrid som blev kvartsfinalklara i tisdags.

De fyra resterande åttondelsfinalerna spelas nästa vecka och de första kvartsfinalerna den 11 april.

Resultat

Barcelona – Paris SG 6–1 (2–0)

Suarez 03 Cavani 62
Självmål 40
Messi 50 (straff)
Neymar 88
Neymar 91 (straff)
Sergi Roberto 95

Barcelona vidare med 6–5 totalt

Dortmund – Benfica 4–0 (1–0)

Aubameyang 04
Pulisic 59
Aubameyang 61
Aubameyang 85

Dortmund vidare med 4-1 totalt

Diskussion om artikeln