Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lagerbäck: Jag blir så förbannad, det är ju en ren filmning från Suarez

Från 2017
Uppdaterad 09.03.2017 10:38.
Programmet är inte längre tillgängligt
Fotboll: Champions League: Barcelonas otroliga upphämtning - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Lars Lagerbäck var kritisk till domarinsatsen i matchen mellan Barcelona och PSG. I PSG-lägret var tongångarna efter matchen snarast uppgivna.

Islands tidigare och Norges nuvarande förbundskapten Lars Lagerbäck kommenterade matchen mellan Barcelona och Paris Saint-Germain i Viasats studio. Barcelona gick till kvartsfinal trots 0–4-förlusten i Paris. Hemma skrevs Barcelonas segersiffror 6–1.

Lagerbäck var upprörd över straffen som Luis Suarez skaffade och som Neymar förvaltade i den 91:a minuten.

– Det är sanslöst att allt ska avgöras med en filmning. Jag känner en sådan sorg för fotbollen, sade Lagerbäck enligt Expressen.

I den 67:e minuten varnades Suarez för att ha filmat, men straffen fick han med sig.

– Jag blir så förbannad, det är ju en ren filmning från Suarez. Varför har vi domare som står nere vid målet om de inte ser sådana saker, fortsatte svensken.

Sitter tränaren löst?

PSG:s ordförande Nasser Al-Khelaifi var upprörd efter matchen.

– När man först vinner med 4–0 och sedan förlorar med 1–6 är det väldigt svårt att acceptera, sade han enligt nyhetsbyrån AP.

– Det här är en mardröm för oss alla. Har Unai Emery fortsatt förtroende? Det här är inte rätt tillfälle att tala om det. Efter matchen är alla upprörda.

I den franska ligan är PSG, som har vunnit fyra raka mästerskap, tvåa. Monacos försprång är tre poäng när tio omgångar återstår.

Besviken tränare

I Europa har det franska laget aldrig lyckats skörda stora framgångar. Chefstränaren Emery lät uppgiven efter förlusten.

– I första halvlek var det mer vi som var dåliga än Barcelona som var bra. Vi hade möjligheter att reducera till 3–2 och så de här domarbesluten. Jag vet inte om de var felaktiga eller korrekta, men vi tog skada. Under de två sista minuterna förlorade vi sedan allt vi uppnått i andra halvlek.

Med åtta minuter kvar att spela ledde Barcelona med 3–1, när en 6–1-seger krävdes för avancemang.

– Barcelona är kapabla till det här på hemmaplan. Under de sista minuterna var det allt eller inget från deras sida och de besegrade oss.

PSG-mittfältarna besvikna

Mittfältaren Lucas Moura var kritisk.

– Som jag sade tidigare förtjänade vi inte att vinna. Vi kunde inte visa upp får fotboll, vi var inte fokuserade. Det här är en oerhört tung stund för oss. En dröm krossades och på ett illa sätt, sade han enligt nyhetsbyrån AP.

Mittfältskollegan Marco Verratti höll med.

– Jag tror att jag kommer att komma ihåg matchen för resten av livet och att matchen kommer att vara lärorik för alla.

Diskussion om artikeln