Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Sju personer skadade i yxattack på järnvägsstationen i Düsseldorf

Från 2017
Uppdaterad 10.03.2017 17:35.
Polisen har spärrat av brottsplatsen och skärpts säkerheten ytterligare på tåg och vid järnvägsstationer efter en serie våldsdåd
Bildtext Polisen har spärrat av brottsplatsen och skärpt säkerheten ytterligare på tåg och vid järnvägsstationer efter en serie våldsdåd
Bild: EPA/STR

Sju personer har skadats i en yxattack på järnvägsstationen i Düsseldorf.

En 36-årig man har gripits som misstänkt. Mannen lär ha haft mentala problem och det verkar inte som om det skulle ligga politiska motiv bakom attacken.

Polisen larmades vid tiotiden i går kväll finsk tid då en man angrep folk på måfå med en yxa. Tre av de skadade befinner sig i allvarligt tillstånd.

Mannen, som också skadades allvarligt då han greps, lär ha kommit från det forna Jugoslavien och han bor i den närbelägna staden Wuppertal.

- En person som förmodligen var beväpnad med en yxa angrep människor på måfå. Den misstänkte verkar ha haft mentala problem, säger polisen i ett uttalande.

Serie våldsdåd

Polisen tog tillbaka ett tidigare uttalande om att en annan person skulle ha gripits och man utgår nu från att han agerade ensam.

Polisen lade beslag på yxan och brottsplatsen spärrades av.

Säkerheten har skärpts på allmänna platser som järnvägsstationer och flygplatser efter en serie våldsamma attacker under det senaste året.

I fjol somras gick en 17 år gammal asylsökande från Afghanistan till attack med yxa och kniv på ett tåg.

Fem personer skadades innan tonåringen sköts ihjäl. Terrorgruppen IS tog senare på sig skulden för attacken.

Diskussion om artikeln