Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Fortsätter Johannes Bö dominera i Kontiolahti?

Från 2017
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Herrarnas sprint i Kontiolahti har de senaste åren haft en kung, norrmannen Johannes Bö. Bö har varit obesegrad på tävlingsorten i sprint sedan 2014. Fortsätter sviten idag?

Bö svårslagen i Kontiolahti

Johannes Bö har ett speciellt förhållande till Kontiolahti som tävlingsort. I junior-VM 2012 tog han tre guld här. I världscupen 2014 vann han båda sprinttävlingarna som då kördes i Kontiolahti och ett år senare blev det VM-guld i sprint på samma ställe. Bö har också i år varit i bra sprintform och eftersom han gillar banan i Kontiolahti så är han förhandsfavorit nummer ett i tävlingen. Bö deltog dessutom inte i Korea senaste veckoslut, så han kommer utvilad till tävlingsplatsen.

Fourcades rekordslakt

Martin Fourcade har redan slagit en hel hög med rekord den här säsongen. I Korea tangerade han Ole Einar Björndalens rekord med 12 segrar under en säsong. En seger till och han är ensam rekordhållare. Fourcade har redan säkrat segern i totalcupen och distanscuppen. Med en placering bland de 15 främsta i sprinten och jakstarten i Kontiolahti så far fransmannen även iväg med sprint- och jaktstartscupen.

De finska herrarna i sprinten är Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo och Tero Seppälä. Med hjälp av hemmaplansfavör är målet att knipa världscuppoäng, det vill säga placera sig bland de 40 främsta.

Herrar sprint kl. 15.20 TV2

Diskussion om artikeln