Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wengers nya försvarstal: ”Vi var fantastiska mot Bayern”

Från 2017
Arsène Wenger.
Bildtext Arsène Wenger är en ifrågasatt man.
Bild: AFP / Lehtikuva

Det knakar under Arsène Wengers fötter efter Champions League-kraschen. Ändå vill han fortsätta prata om debaclet. ”Jag har sett matchen tre gånger och domaren dödade den”, säger han.

Efter de senaste veckornas resultat har de nattsvarta rubrikerna hopat sig för Arsène Wenger. Fransmannen, som sitter med ett utgående kontrakt som Arsenaltränare, har tappat förtroende i en rask takt.

Kulmen nåddes efter tisdagens smäll mot Bayern München. Arsenal vek ner sig fullständigt på hemmaplan och föll med 5–1 mot tyskarna i Champions League.

Efteråt var Wenger förbannad på domaren, som gav Laurent Koscielny rött kort.

– Det var ansvarslöst av domaren. Jag är förbannad och frustrerad. Domaren avgjorde matchen.

Arsenal.
Bildtext Supportrarna har visat sitt missnöje med Arsène Wenger.
Bild: imago/Sportimage/ All Over Press

"Vände inte mig ryggen"

Engelsk press har i samstämmig ton basunerat ut att Wenger bör lämna efter drygt två decennier som Arsenals tränare.

I det här läget kunde man tänka sig att det vore bäst för Wenger att glömma Champions League-uttåget snabbt, men fransmannen tar frivilligt upp det gång på gång.

– Vi var fantastiska mot Bayern München. Jag har sett matchen tre gånger och domaren dödade den, säger han enligt The Guardian efter FA-cupkvartsfinalen mot Lincoln CIty.

– Jag kan acceptera förlusten i München. Men med en man mindre, straff och en motståndare med den kvalitén är det inte längre fotboll. Spelarna vände inte mig, sig själva eller klubben ryggen. Det var en otrolig insats så länge vi var elva man.

Kommenterar inte läget

Arsenal tog sig vidare till semifinal i FA-cupen i går efter att man slog ut amatörlaget enkelt.

– Vi svarade väldigt bra efter Bayernmatchen, säger Wenger.

Han vill inte kommentera sin situation mer ingående. Ett besked väntas komma under våren. Enligt uppgifter finns ett nytt tvåårskontrakt på bordet som bara väntar på en underskrift.

– Jag kommer alltid att göra mitt allra bästa för den här klubben. Jag vet inte hur länge jag är här, men jag har alltid visat min lojalitet. Det snackas mycket, men det betyder inte att det är sanning.

Diskussion om artikeln