Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Otrolig rysare i Norge – ishockeymatch pågick i över åtta timmar

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Storhamar Dragons vann maratonmatch.
Bildtext Matchvinnaren Joakim Jensens ben krampade från och med den femte perioden.
Bild: All Over Press

Kampen mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg ville aldrig ta slut. Slutspelsmatchen i den norska ishockeyligan kom i gång klockan 18.00 och avgjordes först klockan 02.32 på natten. Segermålet gjordes vid tiden 217 minuter och 14 sekunder – nytt världsrekord.

Det är den längsta ishockeymatchen någonsin. Med bred marginal. Det tidigare rekordet hann bli 81 år gammalt. Matchen mellan Detroit Red Wings och Montreal Maroons i 176 minuter och 30 sekunder år 1936.

Efter nästan elva perioders spel Hamar klev hemmalagets Joakim Jensen fram och avgjorde matchen. Storhamar vann med 2-1 och leder kvartsfinalserien med 3-2 i matcher.

– Jag spelade med kramp i båda benen från och med den femte perioden, säger Jensen till norska TV2.

Det avfyrades hela 189 skott i matchen. Storhamars målvakt Oskar Östlund stod för 92 och Spartas burväktare Samuel Ward för 94 räddningar. Nästa match spelas redan i morgon.

Maten tog slut i arenan

Över 5 500 åskådare hade tagit sig till arenan i Hamar. Man uppskattar att omkring 1 000 av dem såg matchen till slut.

Under kvällens och nattens lopp tömdes arenan på mat. Enligt den norska tidningen VG levererade en lokal restaurang både pizza och pasta till lagen under matchens gång.

– I början så var vi seriösa med att fylla på med mat och dryck. Det har gått åt en massa. Vi åt nog tre måltider under matchens gång. Så småningom fokuserade vi främst på att hålla humöret uppe, säger matchvinnaren Joakim Jensen.

Ju längre matchen pågick desto mer uppmärksamhet fick den. Att Storhamar och Sparta slog världsrekord noterades också i samband med många NHL-matcher.

Diskussion om artikeln