Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Framgång för dubbelparet Nyström/Kaisti – siktar på EM-medalj och OS

Från 2017
Uppdaterad 13.03.2017 15:33.
Jenny Nyström och Anton Kaisti
Bildtext Jenny Nyström och Anton Kaisti har avancerat på Europarankingen.
Bild: Peter Bruun

Mixedparet Jenny Nyström och Anton Kaisti är i prima form. Duon tog sin femte titel då man vann finalen i mixeddubbel i turneringen Portuguese International. Paret siktar på en EM-medalj inom fyra år och en plats i OS år 2020.

Nyström och Kaisti var seedade trea i turneringen. De tog meriterande skalper redan i semifinalerna då de slog ut de förstaseedade danskarna Mikkel Mikkelsen och Mai Surrow.

På vägen till finalen besegrade Nyström och Kaisti ytterligare två meriterade danska par.

Vände och vann finalen

I finalen tog de sig an det franska paret Thom Gicquel och Delphine Delrue. De unga fransmännen vann första set med 21-19 och ledde länge det andra setet, men Nyström och Kaisti vände på steken i slutskedet och vann med 21-19.

I tredje set dominerade finländarna. Setet slutade 21-12 i Nyströms och Kaistis favör. Starkt samspel banade väg för framgången.

– Vi passar bra ihop som ett par för jag är rätt bra vid nätet och Anton är lång och slår hårt från bakplan, så grundspelet är bra och det klarar vi oss med rätt långt med, säger Nyström till Yle Sporten.

Nyström och Kaisti drömmer om större fjädrar i hatten – om fyra år ska paret både ha en EM-medalj i prisskåpet och ha deltagit i OS, om det går enligt planerna.

– Jag anser att det är realistiskt att kvala in till OS om vi har möjlighet att träna utomlands tillsammans med till exempel det tyska landslaget eller i Danmark och spela i olika ligor utomlands. Tyvärr har vi i princip inget motstånd i Finland. Pojkar är bra att spela mot, men det är få som satsar på dubbel så det finns inte många att träna med, säger Nyström.

Det finländska paret har vunnit tre internationella turneringar under de senaste månaderna. Framgångarna har lyft dem till 46:e plats på Europarankingen. På den kommande världsrankningen kommer de att avancera in bland de 100 främsta.

Diskussion om artikeln