Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Robert Bäckman årets unga idrottare i Hangö

Från 2017
Uppdaterad 15.03.2017 10:30.
En man håller i en plakett.
Bildtext Robert Bäckman tog emot sitt diplom på tisdagen.
Bild: Privat/Camilla Bäckman

Handbolls- och fotbollsspelaren Robert Bäckman är årets unga idrottare i Hangö. Årets hedersomnämnande går till Thore Strandback från Hangö segelförening.

Robert Bäckman var en av de bärande krafterna i Finlands handbollslandslag för 00-födda. Bäckman har en fin inställning och stor arbetsmoral som har hjälpt honom att utvecklas till en toppspelare inom handbollen, skriver Hangö stad i sin motivering.

Tre killar springer efter bollen på en fotbollsplan. Killen i röd tröja till höger är Robert Bäckman från Hangö.
Bildtext Robert Bäckman (till vänster) spelar både fotboll och handboll.
Bild: Privat

Bäckmans inställning på planen är att aldrig ge upp utan kamp, fortsätter staden i sin motivering. Under säsongen 2016 spelade han förutom handboll också fotboll i FC HIK:s representationslag i division 3. Bäckman premieras med ett stipendium på 300 euro.

Årets lag tog FM-guld

HC HIK:s C-flickor i handboll och Hangon Hyrskyts lag i brasiliansk jiu-jitsu utses till årets lag. Handbollsflickorna vann FM-guld för fjärde året i följd i fjol.

Hangon Hyrskyts lag i brasiliansk jiu-jitsu blev finska mästare i viktklassen över 76 kilogram för purpur/brun/svartbälte 2016. Båda lagen premieras av Hangö stad med stipendier på 200 euro var.

Årets bragd till cyklist

Titeln för årets bragd går till cyklisten Johan Nordlund från Team Racebike Focus. Nordlund vann FM-guld i linjelopp tillsammans med sitt lag. De tävlade i klassen H 30.

Nordlund knep också ett individuellt FM-brons i tempolopp i klassen H 30. Han premieras med ett stipendium på 300 euro.

Thore Strandback firar 50 år som regattaorganiserare.
Bildtext Thore Strandback (till vänster) premieras av Hangö stad.
Bild: Yle/Malin Valtonen

Årets hedersomnämnande går till Thore Strandback från Hangö segelförening. Han premieras för att han har varit med om att arrangera såväl nationella som internationella seglingstävlingar. Han har haft många viktiga funktionärsuppdrag under årens lopp. Han premieras med ett stipendium på 300 euro.

Diskussion om artikeln