Tvisten mellan Nederländerna och Turkiet gick online - flera Twitterkonton kapades
Flera framstående Twitterkonton kapades på onsdagsmorgonen av vad som förmodas vara pro-turkiska hackare. Till exempel Amnesty International och Unicef USA:s konton fylldes med turkiskspråkigt material som anklagade Nederländerna för att vara nazistiskt.
Bråket mellan Turkiet och Nederländerna, som har pågått sedan veckoslutet, fick på den holländska valdagen en ny vändning när flera Twitterkonton kapades.
Organisationer som inte verkar ha något med tvisten att göra råkade ut för hackare som säger sig stöda den turkiska regeringen och president Recep Tayyip Erdogan.
Meddelandena innehöll bland annat hashtaggarna "Nazityskland och "Naziholland" (#Nazialmanya och #Nazihollanda), vilket passar bra ihop med Erdogans kommentarer där han jämförde tyska och holländska tjänstemän och politiker med nazister.
Förberedelse för turkiska folkomröstningen
Också högtuppsatta företagsledare, tidskrifter, myndigheter och också några privatpersoners konton hackades med fraser som "Vi ses den 16 april".
Turkiet ska den 16 april hålla en folkomröstning om bland annat presidentens maktbefogenheter.
Kommentarerna kom efter att Tyskland och Nederländerna hindrade turkiska ministrar från att hålla kampanjmöten i länderna.
Förutom Amnesty och Unicef drabbades också bland annat tidskriften Forbes, Die Welt, BBC North America, Europaparlamentet och den franska politikern Alain Juppe.
I Finland utsattes åtminstone Aalto-universitetet och Iltalehti.
Twitter har bekräftat att konton kapades men de lyckades snabbt lokalisera källan och stoppade hackarna. Hackningen hade skett genom en tredje parts applikation.
Turkiets gräl med Nederländerna konstruerat – men ska tas på allvar
Relationen mellan EU och Turkiet skadat - svårt att reparera