Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Över 2 000 sökte jobb på bilfabriken i Nystad

Från 2017
Uppdaterad 16.03.2017 06:55.
Valmet Automotives fabrik i Nystad,  bilden är en flygbild.
Bild: Valmet Automotive Inc

Valmet Automotive fick genom sin rekryteringskampanj som pågick i januari – mars in 2 370 ansökningar. Antalet personer som ska montera bilarna är ungefär 500. Man uppger att antalet ansökningar motsvarar förväntningarna. Dessutom har en del av tjänsterna tillsatts med sökande från en tidigare rekryteringskampanj.

Vid bilfabriken i Nystad måste personalen utökas i snabb takt i och med produktionen av stadsjeepen Mercedes Benz GLC. I nuläget arbetar över 2 000 personer vid bilfabriken.

- Vi nådde våra kampanjmål i flera avseenden. Speciellt synligheten på webben och på sociala medier spelade en viktig roll, säger personalchef Tomi Salo.

Rekryteringskampanjerna var landsomfattande och i de senaste kampanjerna har två tredjedelar av alla ansökningar kommit utanför det område där de nyrekryterade vanligtvis hittas.

Valmet Automotive kommer att starta ytterligare en kampanj för att hitta folk som kan montera bilarna och dessutom ska ytterligare administrativ personal på 100 personer rekryteras under dethär året.

Diskussion om artikeln