Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fredrik Jensen: Nu gäller det att bli en viktig spelare i A-landslaget

Från 2017
Uppdaterad 15.03.2017 22:24.
Fredrik Jensen spelar i anfallet för Finlands U21-landslag.
Bildtext Fredrik Jensen är ett bekant ansikte från U21-landslagen.
Bild: YLE/AnttiKoivukangas

Det stora finländska löftet Fredrik Jensen säger att han aldrig är nöjd. Säsongen har redan bjudit på debut i den holländska ligan – och karriärens första mål i Eredivisie. Nu kallar A-landslaget. Det är en dröm att spela där, säger han till Yle Sporten.

Säsongen 2016–2017 har gått som på räls för Borgåbördiga Fredrik Jensen, som numer startar de flesta matcherna för Twentes A-lag.

Nu är siktet på att ta för sig i A-landslaget. Den första chansen kommer antagligen då Finland möter Österrike den 28 mars. Jensen är uttagen till truppen.

– Det är en dröm att spela i A-landslaget, den drömmen sätter väl igång nu. Nu gäller det bara att bli en viktig spelare i A-landslaget och vara viktig för Finland. Det siktar jag på, säger Jensen till Yle Sporten

Jensen har spelat i olika juniorlandslag sedan han var 15 år gammal. Förra året spelade han en hel del i U21-landslaget tillsammans med bland andra storebror Richard Jensen.

– Det har alltid varit en stor njutning och ära att representera Finland och nu får jag göra det. Att nu få visa upp mig i A-landslaget är dröm för mig. Det är riktigt roligt.

”Visste att chansen skulle komma”

Jensens karriärkurva pekar spikrakt uppåt. Efter en framgångsrik försäsong fick Jensen chansen i Twentes A-lag. Han imponerade så mycket att han numera är bofast i startelvan. I februari nätade Jensen för första gången i den holländska ligan.

Efter framgångarna visste Jensen att A-landslaget skulle kalla förr eller senare.

– Jag satt aldrig något tryck på mig själv, att jag måste så snabbt som möjligt ta mig till A-landslaget. Jag visste att chansen nog kommer om jag spelar bra i Holland.

Säsongen gått bättre än förväntat

Efter ett halvår som gått som en dans på rosor väntar nästa utmaning. Jensen stressar inte upp sig i onödan och tar ett steg i taget – hittills har den taktiken fungerat bättre än bra.

– I början av säsongen ville jag göra min debut, det lyckades jag med. Efter att jag gjorde debuten och fick en fast position i förstalaget, ville jag bara göra bättre och bättre av mig.

– Jag är aldrig riktigt nöjd med mig själv, det är både bra och dåligt. Jag trodde inte att det skulle gå så här den här säsongen. Nu har det blivit så och jag vill bara göra bättre ifrån mig och göra fler mål.

Matchen mot Österrike spelas i Innsbruck den 28 mars och startar klockan 21.45.

– Jag hoppas på att få göra minuter, men det får vi se sedan i Österrike.

Diskussion om artikeln