Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coulthard: Hamilton behöver en rival – svarta hästen Bottas kan överraska alla

Från 2017
David Coulthard, 2015.
Bildtext David Coulthard (arkivbild).
Bild: EPA / All Over Press

Mika Häkkinens tidigare stallkamrat David Coulthard tror att Valtteri Bottas kan vara en svart häst i årets upplaga av F1-cirkusen. I en intervju med Daily Mirror säger skotten att Hamilton är en klar favorit, men Bottas kan överraska.

Om exakt en vecka kör säsongen 2017 igång i formel 1 i australiensiska Melbourne. Inför öppnigs-GP:t är britten Lewis Hamilton den solklara favoriten.

Den tidigare toppföraren och nuvarande tevekommentatorn David Coulthard menar ändå att britterna inte ska räkna ut Valtteri Bottas i VM-kampen. Senast i fjol visade Nico Rosberg att Lewis Hamilton är långt ifrån oslagbar och Bottas kan göra likadant, menar skotten.

– På basis av det som vi såg i Williams så är han inte av samma kvalité som Hamilton eller Rosberg. Men man vet aldrig, säger Coulthard.

– Han kan plötsligt visa sig vara en segermaskin som varken Hamilton eller någon annan förväntade sig, fortsätter han.

"Det är skrattretande, men jag och Mika var aldrig kompisar"

Enligt Coulthard kan det vara dåligt för Hamilton om det visar sig att han är klart bättre än Bottas ute på banan. Rivaliteten med Rosberg sporrade också britten till framgång, menar han.

– Kampen mellan stallkamraterna tvingade bägge två att vara så bra som möjligt varje helg. Även om det ibland ledde till problem för stallet, säger Coulthard.

– Lewis är inte rädd för Bottas, fortsätter han.

David Coulthard och Mika Häkkinen.
Bildtext David Coulthard och Mika Häkkinen under de framgångsrika McLaren-åren.

Skotten vet vad han talar om. Han berättar för tidningen hur han aldrig kom överens med sina egna stallkamrater – vilket också gäller Mika Häkkinen.

– Numer så är vi goda kompisar alltid då vi träffas, men så var inte fallet då vi körde för McLaren, berättar Coulthard.

– Vi bodde båda nära varandra, men spenderade aldrig tid tillsammans. Det är skrattretande egentligen, men man vill slå sin stallkamrat mer än vad man vill ha en kompis, fortsätter han.

Hamilton kan göra en "Nico" efter säsongen

Coulthard tror att den kommande säsongen kan bli Lewis Hamiltons sista ifall den slutar i en VM-titel för britten. Den gosseaktiga glöden håller på att försvinna, menar han.

– Då han kör bra så kan man se en glimt av den där glöden, men genast då den försvinner helt så kommer han att sluta, säger Coulthard.

– Jag skulle vara förvånad om han kör när han är 35, säger den tidigare föraren, som själv slutade 37 år gammal.

Diskussion om artikeln