Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mika Pyörälä bäst i grundserien – HIFK-buse mest underhållande spelaren

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Mika Pyörälä, Kärpät, december 2016.
Bildtext Mika Pyörälä vann Lasse Oksanen-priset för första gången i karriären.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Säsongen är redan över för Mika Pyörälä, men Kärpätforwarden valdes trots det till grundseriens bästa spelare i ishockeyligan. Joe Finley röstades fram som den mest underhållande spelaren.

Mika Pyörälä har valts till grundseriens bästa spelare i ishockeyligan. Pyörälä, 35, får för första gången i karriären motta Lasse Oksanen-priset som röstas fram av ishockeyjournalister.

Pyörälä slutade trea i grundseriens poängliga med 55 poäng (26+29). Hans säsong är redan över i och med att Kärpärt slogs ut ur i den första playoffomgången mot HIFK.

Andra- och tredje platsen i omröstningen gick till Tappara. Poängligavinnaren Henrik Haapala var tvåa och skyttekungen Veli-Matti Savinainen trea.

Haapala tilldelades i egenskap av poängligaetta Veli-Pekka Ketola-priset och målsprutan Savinainen Aarne Honkavaara-priset.

Finley underhållande

Publiken fick rösta fram en vinnare. Priset gällde ligans mest underhållande spelare – och vann gjorde HIFK:s storväxta back Joe Finley.

Finley bokfördes för åtta poäng (3+5) och 142 straffminuter på 46 matcher i grundserien. Amerikanen har varit i rubrikerna bland annat på grund av tacklingen som skadade JYP:s Michel Miklík.

Finley var överlägsen i omröstningen. Tvåa kom Henrik Haapala, trea Justin Hodgman, fyra Jonne Virtanen och femma Nolan Yonkman.