Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ungdomsfullmäktige körde över de äldre politikerna på innebandyplanen

Från 2017
Målvakten Filip Björklöf får ge sig i stadsfullmäktiges mål.
Bildtext Ungdomsfullmäktige gör 2-0 och stadsfullmäktiges målvakt Filip Björklöf är chanslös.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Det var en del utmattade politiker som pustade ut efter innebandymatchen i Påminnehallen i Pojo på söndag eftermiddag. Raseborgs ungdomsfullmäktige besegrade sina äldre kolleger från stadsfullmäktige i matchen.

Slutresultatet i matchen blev 7-4 (2-0, 2-1, 3-3).

I början av matchen såg det ut som om ungdomsfullmäktige skulle springa omkull stadsfullmäktigeledamöterna. Bollen och de unga spelarna rörde sig snabbt och de mera rutinerade politikerna hade svårt att hänga med i svängarna.

Stadsfullmäktiges målvakt Filip Björklöf hade en tuff eftermiddag då han försökte stoppa de flinka ungdomarnas hårda och välpreciserade skott.

Ungdomsfullmäktiges Joshua Elenius skjutre bollen mot stadsfullmäktiges mål.
Bildtext Ungdomsfullmäktiges Joshua Elenius skjuter bollen mot stadsfullmäktiges mål. Stadsfullmäktiges Tanja Konttinen försöker hindra honom.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Ungdomsfullmäktigeledamoten Joshua Elenius konstaterade efter matchen att stadsfullmäktiges lag skulle ha behövt flera spelare än de tio spelare laget hade lyckats mobilisera.

- Jag är förvånad att de var så få. Det skulle ha varit roligare om de hade varit flera. Man såg hur andfådda de var så de skulle nog ha behövt lite mera hjälp, sa Joshua Elenius.

Dramatik på planen

Speltiden i matchen var tre gånger 15 minuter. Ju längre matchen led desto bättre kom stadsfullmäktiges spelare in i matchen. De lyckades både skapa målchanser och göra mål.

I slutet av den sista perioden blev det dramatik i matchen då stadsfullmäktiges Fredrika Åkerö fick en kramp i benet. Som tur var visade det sig att skadan inte var allvarlig.

Stadsfullmäktiges Michael Nyberg gjorde sitt lags första mål och jublet i laget var stort. Nyberg var en av de äldre spelarna på plan men visade sig vara ett farligt vapen i anfallszonen.

- Jag är ju lite snabb och jag har långa armar och ben. Jag når lättare bollen eftersom jag har långa armar, förklarade Nyberg.

Fullmäktigeledamot Michael Nyberg skjuter iväg bollen.
Bildtext Michael Nyberg gjorde stadsfullmäktiges första mål.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Han utnyttjade några gånger effektivt också sin storlek och skuffade de mindre ungdomarna åt sidan då han rusade fram på banan. Innebandy är inte en så bekant sportgren för Michael Nyberg.

- Lite bekant är det då jag har spelat det lite i Prästkulla, sade Nyberg.

Valtider påverkade deltagandet

Det var ungdomsfullmäktige som hade utmanat stadsfullmäktige till innebandymatchen. Ungdomsfullmäktiges ordförande Rebecka Lönnqvist säger att det är bra att ungdomsfullmäktige och stadsfullmäktige träffas då och då.

- Det är valtider så det är säkert en orsak till att stadsfullmäktige inte hade flera representanter på plats i dag. Ganska många var de ju ändå och det är bra, sade Rebecka Lönnqvist.

Laguppställningarna:

Fullmäktigeledamöter/kommunalvalskandidater: Filip Björklöf (målvakt), Michael Nyberg, Tanja Konttinen, Anita Westerholm, Sami Letti, Anna Luhtasela, Tatu Tyni, Oskari Sundström, Reija Mettovaara, Fredrika Åkerö.

Ungdomsfullmäktige: Wilma Westerlund (målvakt), Rebecka Lönnqvist, Joshua Elenius, Julius Thuesén, Mikael Karenius, Ulriikka Leino, Anniina Mäntynen, Max Kopra, Ines Latvala, Isak Slöör.