Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Vad säger FBI och NSA om Trump och Ryssland? Se direkt från kl. 16

Från 2017
Programmet är inte längre tillgängligt
Vad säger FBI- och NSA-chefer om Trump och Ryssland? - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Cheferna för USA:s federala polis FBI och den nationella säkerhetstjänsten NSA hörs för första gången av representanthuset gällande president Donald Trumps påstådda kontakter till Ryssland.

Yle sänder utfrågningen direkt med start klockan 16 finsk tid. Den väntas pågå i tre timmar ända till klockan 19.

Under tillfället väntas det äntligen komma fram ny information gällande den månader långa diskussionen om Donald Trumps förhållande till den ryska ledningen.

Samtidigt svarar FBI-chefen James Comey och NSA:s Mike Rogers på representanthusets underrättelsekommittés frågor om den påstådda avlyssningen.

Trump har beskyllt sin företrädare Barack Obama för att ha avlyssnat honom under presidentvalskampanjen, men har inte presenterat några bevis.

Falska nyheter, säger Trump

I januari berättade de amerikanska underrättelsetjänsterna om en rapport, enligt vilken Ryssland skulle ha blandat sig i det amerikanska valet bland annat genom att hacka det demokratiska partiets e-postservrar.

Dessutom har det läckts rapporter om att Trump och hans kampanjfolk skulle ha haft misstänkt nära förhållande till Ryssland.

Hittills har FBI-chefen James Comey inte talat om utredningarna offentligt, men under utfrågningen väntas han ge mer information.

President Trump har kallat misstankarna för falska nyheter och har bestridit alla påståenden om att han skulle ha haft kontakt med den ryska ledningen.

Diskussion om artikeln