Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lehtonen nollade San Jose – upp jämsides med Rask

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Kari Lehtonen, Dallas Stars
Bildtext Kari Lehtonen och Dallas Stars har haft en tung säsong.
Bild: All Over Press

Kari Lehtonen glänste då Dallas besegrade San Jose i NHL med 1-0. Lehtonen räddade 30 skott och utsågs till matchens bästa spelare.

Det var andra gången den här säsongen som Lehtonen höll nollan.

- Det har varit ett tufft år så det känns verkligen fint. Vi spelade exemplariskt i 60 minuter. Alla blockerade skott och tog hand om returerna. Vi spelade simpelt och tappade inte pucken på samma sätt som vi gjort tidigare, säger Lehtonen till Dallas Sportsday.

Den 33-årige finländaren höll nollan för 36:e gången under sin NHL-karriär. Han tangerade därmed Tuukka Rasks notering. Bästa finländare genom tiderna är Miikka Kiprusoff som höll nollan 44 gånger under sina år i Calgary Flames och San Jose Sharks. Kirprusoff skuggas av Pekka Rinne som hållit nollan 42 gånger framför Nashville Predators stolpar.

Dallas avsågat från slutspelet

Dallas Curtis McKenzie gjorde matchens enda mål i slutet av andra perioden. Trots segern över topplaget San Jose så kommer Dallas inte att nå slutspelet.

- Vi kommer att fortsätta att jobba för varandra. Jag vet att vi har tappat en del spelare, men samtidigt har det betytt att andra spelare har fått möjligheten att spela mer. Vi är alltid ivriga att dra på oss speltröjan och jobba hårt. Det kommer inte att vara ett problem att göra det i ytterligare tio matcher, säger Lehtonen.

Dallas-backen Esa Lindell fick gott om speltid i matchen. Lindell spelade över 21 minuter – nästmest av alla Stars-spelare. San Joses finländska ytter Joonas Donskoi noterades för knappa 15 minuter.

NHL, slutresultat:
Detroit - Buffalo 1-2
BUF: Rasmus Ristolainen 0+1

Toronto - Boston 4-2
BOS: Tuukka Rask 25/27

Nashville - Arizona 3-1
NSH: Pekka Rinne 25/26

Dallas - San Jose 1-0
DAL: Kari Lehtonen 30/30

Edmonton - Los Angeles 2-0

Diskussion om artikeln