Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Finlands ambassad i London: Meddela anhöriga att ni är okej

Från 2017
Polisen spärrar av trafik efter en terrorattack i centrala London.
Bild: EPA/ANDY RAIN

På Finlands ambassad i London känner man inte till eventuella finländska offer i eftermiddagens attack i London. De som befinner sig i London uppmanas meddela sina anhöriga om att de är vid liv.

Finlands ambassad i London följer noga med följderna av eftermiddagens terrorattack. Fyra personer rapporteras ha dött och ett tjugotal skadats i det som polisen kallar ett terrordåd. Polisoperationen fortsätter.

Enligt ambassadsråd Pekka Isosomppi har polisen spärrat av stora områden kring parlamentet och Whitehall. Trafiken är avspärrad och metrostationen har stängts.

- Området är mycket centralt och tätt trafikerat och här befinner sig kontinuerligt tusentals turister. På området finns sevärdheter som Big Ben, London Eye och Trafalgar Square, säger Isosomppi till Yle Nyheter.

För tillfället är flera hektar av det mest centrala London avstängt, men i övriga delar av staden fungerar trafiken och metron som normalt, säger Isosompi.

Ambassaden har inga uppgifter om eventuella finländska offer.

- Vi uppmanar människor till försiktighet och att reservera tillräckligt med tid ifall man är på väg till exempel till flygplatsen, säger ambassadrådet.

Ambassaden uppmanar dem som befinner sig i London att meddela anhöriga att de är vid liv. De ombeds också göra en reseanmälan via nätet. På det sättet kan ambassaden bland annat hålla människor i London uppdaterade om händelseförloppet.

Läs här de senaste uppdateringarna om händelserna i London.

Diskussion om artikeln