Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lovisa Tors innebandysektion hoppas att idrottshallen kan räddas

Från 2017
Uppdaterad 23.03.2017 12:10.
Innebandyspelare firar mål
Bildtext Idrottshallen i Lovisa är skådeplatsen för Tors hemmamatcher i innebandyns division ett.
Bild: Lovisa Tor

Innebandysektionen är bekymrad över nyheten om att det finns mikrober i idrottshallen i Lovisa. Om en större renovering blir aktuell måste man hitta alternativ och det är svårt med tanke på kraven i innebandyns division ett.

Ordföranden för Lovisa Tors innebandysektion, Mikael Forstén, säger att nyheten om strålsvamp och mögelsvamp som har hittats i idrottshallen är bekymrande.

Tor är beroende av just idrottshallen för att kunna bedriva sin verksamhet.

– För oss gäller det att vänta och se vad staden kommer fram till. Jag hoppas att hallen ännu går att rädda, säger Forstén.

Problemen har diskuterats länge

Forstén säger att de som använder idrottshallen har anat att allt inte står rätt till, i och med att problemen har diskuterats och undersökts redan under en längre tid.

Också Lovisa Tor har fått debattera saken med jämna mellanrum.

– Utan att urskulda Lovisa på något sätt så är det ju tråkigt i allmänhet med alla inneluftsproblem i Finland.

Om det är så att idrottshallen inte går att renovera hoppas Mikael Forstén att det finns en möjlighet att bygga en ny hall i stället – en hall som skulle betjäna många grenar.

– En sak jag själv har funderat på, eftersom kultursidan med biblioteket i spetsen också har problem med inneluften, är att man skulle kunna bygga ett komplex där allt skulle rymmas in.

Forstén förstår att det handlar om stora beslut för en liten stad. Men han tycker ändå att idén är god.

Hårda krav för matchlokaler i division ett

Under våren ska Lovisa stad göra närmare undersökningar i idrottshallen och fundera på vidare åtgärder. Om det går så illa att hela idrottshallen måste renoveras och stängas, vilka möjligheter har Lovisa Tor att flytta verksamheten någon annanstans?

– Det är inte helt omöjligt. Träningarna skulle säkert gå att ordna relativt bra med vissa arrangemang. Förstås behövs där ju stadens hjälp, säger Mikael Forstén.

Han lyfter upp Agricolahallen i Forsby som ett möjligt alternativ. Det kan ändå leda till trubbel för representationslaget.

– I division ett finns det vissa krav på de lokaler där man får spela matcherna. Vi måste i så fall reda ut om det går att spela officiella matcher i Agricolahallen och det är det största bekymret. Man får inte heller in lika mycket publik, så det väcker nog en del frågetecken.

Innebandyträningarna pågår mer eller mindre året runt. Representationslaget tränar inte i idrottshallen just nu eftersom säsongen i division ett tog slut.

Forstén säger ändå att juniorerna tränar i idrottshallen åtminstone en månad till.

Diskussion om artikeln