Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlands vapen: Enormt publiktryck på Turkiet

Från 2017
Uppdaterad 23.03.2017 21:01.
Turkisk publik.
Bildtext Turkiet har en fanatisk publik.
Bild: imago/Seskim Photo/ All Over Press

Finland jagar ett trendbrott i en kokande häxkittel i Turkiet. Nye förbundskaptenen Markku Kanerva har hittat ett vapen. ”De kommer att bli nervösa om vi stör dem i inledningen.”

Efter en blytung höst i VM-kvalet har det finländska fotbollslandslaget sänkt sina chanser. I morgondagens omstart av kvalet handlar det om att inleda något nytt.

Finland har inte vunnit en tävlingslandskamp sedan september 2015. Markku Kanerva, som fick ansvaret att ta över landslaget efter att Hasse Backe fick sparken, ledde laget i den matchen.

– Det här kanske är en nystart. Nu ska vi plocka poäng och första chansen kommer mot Turkiet. Det är ett tufft motstånd, en tuff match, säger han till Yle.

"Möjligt att de underskattar oss"

Turkiet står just nu på fem poäng och har tappat mark mot Kroatien, Island och Ukraina. Turkarna behöver en seger. Det ska de blåvita gästerna utnyttja.

– Det är möjligt att de underskattar oss. Det är en chans för oss, säger Kanerva och fortsätter:

– Publiken kommer också att sätta ett hårt tryck på dem. De måste slå oss. De kommer att bli nervösa om vi stör dem i inledningen. Då kan vi skada dem.

Markku Kanerva.
Bildtext Markku Kanerva.
Bild: Lehtikuva

Oberäknelig motståndare

I samband med att Kanerva tog ut landslagstruppen förra veckan benämnde han Turkiet som en mycket oberäknelig och impulsiv motståndare. Enligt förbundskaptenen är det både en styrka och en svaghet hos Turkiet.

Under samlingen i Antalya har Kanerva fokuserat på det mest väsentliga.

– Vi har koncentrerat oss på hur vi ska försvara tätt som lag och hur vi ska ställa om snabbt. Det är kanske vårt farligaste anfallsvapen.

VM-kvalmatchen mellan Turkiet och Finland sänds i TV2 och på Arenan. Tv-sändningen startar klockan 18.30 och Chriso Vuojärvi står för det svenska referatet.

Diskussion om artikeln