Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sommarpraktik på X3M?

Från 2017
Uppdaterad 24.03.2017 14:31.
En apa i solglasögon som sitter på en kontorsstol.
Bild: Francois Gohier/ARDEA

Vill du göra avlönad sommarpraktik på världens roligaste arbetsplats? X3M söker sommarpraktikanter till redaktionen i Helsingfors.

Vad får du göra?

Du kommer i praktiken att jobba med webbjournalistik men också med radio och tv. Du deltar i planeringen av inslag, ringer intervjuobjekt och gäster för sändningar, klipper radio- och tv-inslag och skriver webbartiklar.

Vad önskar vi av dig?

Vi önskar att du både talar och skriver en god svenska, är nyfiken till din natur och har ett genuint intresse för samhället. Du är villig att lära dig ny teknik och vet hur du skall uttrycka dig på sociala medier och på webben.

Gör så här:

Skriv en kort ansökan där det tydligt framkommer varför du söker och var du studerar. Vi uppskattar också om du kan skriva ner dina tidigare erfarenheter av mediebranschen samt vilket specialkunnande du har som kunde vara till nytta i jobbet.
Vi prioriterar sökande med möjlighet till praktiksedel/delfinansiering. Praktikantlönen är 1200 euro per månad och praktikens längd är 2-3 månader. Skicka din ansökan per e-post till anna.forth(at)yle.fi. senast den 8.4.2017.

På frågor svarar:
Ansvarig producent på Ung, Anna Forth, (anna.forth(a)yle.fi)

Diskussion om artikeln