Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Just nu: Katastrofstart i VM-kvalet – 2–0 i baken

Från 2017
Uppdaterad 24.03.2017 21:07.
Turkiet, fotboll.
Bildtext Cenk Tosun (längst till vänster) har gjort två mål på en kvart.
Bild: EPA

Mardrömmen fortsätter för Finland i VM-kvalet. Turkiet tog en tidig tvåmålsledning i Antalya och vann enkelt.

Ny förbundskapten, samma usla start.

Det var resultatet av Finlands omstart av VM-kvalet borta mot Turkiet. Det tog inte ens tio minuter innan Lukas Hradecky tvingades plocka ut den första bollen ur sitt mål.

Turkiet vann boll på mittfältet och spelade ut till vänsterbacken Ismail Köybasi. Inspelet kom som ett brev på posten – och den finländska backlinjen stod och sov.

Turkiets anfallare Cenk Tosun stod fri vid den bortre stolpen och skickade in 1–0 framför ögonen på en sovande Jere Uronen.

– Den finländska vandringen i dödskuggans dal bara fortsätter, konstaterar Yle Sportens referent Chriso Vuojärvi.

Finländsk stolpträff

Ett par minuter senare kom nästa kalldusch. På en hörna nådde samme Tosun högst i kamp med Joel Pohjanpalo och nickade in 2–0 i det bortre hörnet.

– Nattsvart, säger Vuojärvi.

Efter den turkiska anstormningen åt sig Finland in i matchen spelmässigt, men chanserna lyste med sin frånvaro. Den överlägset bästa blåvita chansen fick Perparim Hetemaj. Med fem minuter till halvtid prickade mittfältaren stolpen med ett distansskott, men det stod 2–0 i paus.

I den andra halvleken fortsatte Finland att få ha en hel del boll, men det var fruktlösa försök och tiden rann iväg precis som Turkiet ville. Hemmalaget kunde hålla undan till en viktig seger.