Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bitter smäll för Kanerva: "Vi måste vara vakna"

Från 2017
Markku Kanerva.
Bildtext Markku Kanerva fick ingen seger i sin första VM-kvalmatch.
Bild: Lehtikuva

Första testet slutade dystert för Markku Kanerva. Den nye förbundskaptenen var inte nöjd med agerandet vid målen. ”Vi gjorde matchen svår för oss”, säger han.

Två mål i baken innan den första kvarten var spelad. Markku Kanerva fick ingen drömstart på sitt drömjobb.

Den nye förbundskaptenen var besviken över hur hans spelare agerade vid de turkiska målen, som kom via ett inlägg och en hörna.

– Jag har pratat om det här med spelarna. Vi måste vara vakna på alla studsar och veta vem man ska markera. Nu slumrar vi till. De hade två lägen och gjorde två mål. Då blir det svårt, säger han till Yle.

"Kvalet är över"

Kanerva är den senaste förbundskaptenen som har lett Finland till en kvalseger. Det var i september 2015 och då var han tillfällig på posten.

– Jag är väldigt besviken över matchen. Vi gjorde matchen svår för oss.

– Nu är det här kvalet över. Resten av matcherna ska spelas av, men vårt fokus ligger framåt. I den här matchen fanns en del som måste förbättras och en del att bygga vidare på.

Finlands nästa kvalmatch spelas i juni. Hemma mot Ukraina kommer alltså nästa chans att släcka kvalsegertörsten.

– Vi behöver kvalsegrar, men jag understryker också att nästa kval är viktigt och vi måste fundera noggrant på hur vi ska utvecklas. Varje match fungerar som ett test på hur bra spelarna är och hur vårt spel håller.

"Saknade ett mål"

Trots 2–0-förlusten tycker Kanerva att det fanns ett och annat som inte var så illa i Antalya.

– Vi har försökt utveckla vårt presspel och det fungerade stundtals. Som helhet kunde vi också eliminera Turkiets bollinnehav rätt bra. Vi gjorde ett bra jobb tillsammans i defensiven.

– Jag försöker också köra in mer bollinnehav. Vi hade en del boll i dag, men nu måste vi omsätta det i chanser och mål. Nu saknade vi ett mål som hade satt tryck på dem.

Diskussion om artikeln