Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arajuuris ärliga svar: Vi behöver poäng

Från 2017
Paulus Arajuuri.
Bildtext Paulus Arajuuri slet i försvaret, men det blev en ny förlust.
Bild: Lehtikuva

Fjärde raka kvalförlusten för Finland. Det får Paulus Arajuuri att medge att det känns för jävligt. ”Det gör ont”, säger mittbacken.

Samma visa upprepade sig för fotbollslandslaget. När det hettade till i straffområdena var det motståndaren som drog det längre strået.

Turkiet gjorde två snabba mål och skickade de sista finländska VM-förhoppningarna ut i den mörka Antalyakvällen.

– Det är givetvis tråkigt med noll poäng. Det gör ont. Vi gör absolut ingen dålig match och jag tycker att vi spelade modigt, men vi fick en katastrofstart. Då är det inte lätt, säger Paulus Arajuuri till Yle.

Sportinslag: Paulus Arajuuri om förlusten mot Turkiet: "Det gör ont" - Spela upp på Arenan

"Vi gör inga mål"

Mittbacken är nöjd med hur laget hanterade den tidiga motgången.

– Vi visade en bra reaktion. Vi har många fina anfall och fina kombinationer. Jag tycker egentligen att vi spelar bra fotboll stundtals, men det räcker inte. Vi gör inga mål, de gör två.

Även mittfältaren Perparim Hetemaj, som hade Finlands bästa läge för kvällen när han prickade stolpen i slutet av första halvlek, tycker att Finlands insats var bra.

– Det är besvikelse nu, men som helhet var det en bra insats. Vår inställning var bra. Alla krigade och vi spelade en bra fotboll, säger han till Yle.

"Ingen gömmer sig"

Både Hetemaj och Arajuuri tycker att det finns positiva saker att hämta för framtiden, som närmast innebär en landskamp mot Österrike på tisdag.

– I dag gick bollen inte in, men vi skapade ett par bra lägen. Med tanke på framtiden var det en rätt bra insats, säger Hetemaj.

– Jag tycker att vi visar mod. Ingen gömmer sig. Alla vågar spela fotboll, vi vågar passa och har en bra rörelse. Det ger mycket framtidstro. Men som jag sagt många gånger förr: Vi behöver poäng. Den här matchen ger verkligen framtidstro, men den ger noll poäng. Man måste vara ödmjuk och bli bättre, säger Arajuuri.

Diskussion om artikeln